ΣTA PODCAST THΣ LIFO

1.300.000 ευρώ για τα αδέσποτα στους Δήμους

1.300.000 ευρώ για τα αδέσποτα στους Δήμους Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Με απόφαση που υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλη Αποστόλου, εγκρίθηκε η πίστωση ποσού, ύψους 1.300.000 ευρώ, για την επιχορήγηση των Δήμων και Συνδέσμων Δήμων για τις ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς για την κάλυψη των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ΚΥΑ αριθμ. 1711/150664/28-11-2014 (ΦΕΚ 3249/Β/4-12-2014), όπως είναι η δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων έχουν την υποχρέωση της περισυλλογής και της διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η διαχείριση αυτή προϋποθέτει την ύπαρξη υποδομών (καταφύγια, ιατρεία κλπ) για να υλοποιηθούν οι ενέργειες διαχείρισης που περιλαμβάνουν την υποχρεωτική ηλεκτρονική τους σήμανση και καταγραφή, την κτηνιατρική εξέταση και θεραπεία τους, τον εμβολιασμό, τον αποπαρασιτισμό και τη στείρωσή τους.

Η εφαρμογή του προγράμματος αποσκοπεί στη μείωση και τον έλεγχο του πληθυσμού τους, την προστασία της υγείας του ανθρώπου από ζωοανθρωπονόσους και άλλους βιολογικούς κινδύνους, τη διατήρηση ενός πληθυσμού σκύλων και γατών ανοσοποιημένου ή και απαλλαγμένου από τη λύσσα, την πρόληψη επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από την πρόσβαση των αδέσποτων ζώων σε πάσης φύσεως απόβλητα, την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων κ.ά.

1

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ας στείρώσει κάποιος και εκείνους που αφήνουν τις ακαθαρσίες των ζώων τους σε δρόμους, έξω από σχολεία, πάρκα, ακόμα και ΜΕΣΑ σε παιδικές χαρές!! Να έχω τη ουτοπική χαρά πως -ίσως- εξασθενήσει το φαινόμενο.. Η νοοτροπία ''θα τα μαζέψει κάποιος άλλος μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια, που θα πετάξω εγώ και τα κακομαθημένα παιδιά μου στο δρόμο'' δείχνει τον πολιτισμό που κουβαλάμε ως άνθρωποι

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ