Σε αφαίρεση ωοθηκών προχώρησε η Αντζελίνα Τζολί

Σε αφαίρεση ωοθηκών προχώρησε η Αντζελίνα Τζολί Facebook Twitter
0

Με κείμενο της στους New York Times η Αντζελίνα Τζολί αποκαλύπτει ότι υποβλήθηκε και σε αφαίρεση ωοθηκών, δύο χρονια μετά τη διπλή μαστεκτομή, προκειμένου να μειώσει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες που έχει να νοσήσει από καρκίνο, από τον οποίο νόσησαν η μητέρα της, η θεία και η γιαγιά της.

Στο κείμενο της η διάσημη σταρ αποκαλύπτει ότι σχεδίαζε να υποβληθεί σε αυτή την επέμβαση από τότε που έκανε τη μαστεκτομή, αφού από εξέταση προέκυψε ότι φέρει μετάλλαξη του γονιδίου BRCA και είχε 87% πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο του στήθους και 50% από καρκίνο των ωοθηκών.

Επίσης κάνει γνωστό ότι η επέμβαση έγινε την περασμένη εβδομάδα, γράφοντας σχετικά: «Πριν από δυο εβδομάδες μου τηλεφώνησε ο γιατρός με τα αποτελέσματα των εξετάσεων μου. Μου είπε ότι η CA-125  είναι φυσιολογική και ανέπνευσα με ανακούφιση, αφού αυτός ο δείκτης, αυτή η πρωτεΐνη στο αίμα, καταγράφει τον καρκίνο ωοθηκών. Είναι μια εξέταση που κάνω κάθε χρόνο εξαιτίας του οικογενειακού ιστορικού μου. Όμως μου είπε πως έχουν ανέβει οι δείκτες που δείχνουν την ύπαρξη κάποιας φλεγμονής και αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη καρκίνου. Ήθελε να με δει επειγόντως χειρουργός και να ελέγξει τις ωοθήκες μου. Προσπάθησα να είμαι ήρεμη, να είμαι δυνατή, να σκέφτομαι πως δεν έχω λόγο να ανησυχώ, πως θα ζήσω για να μεγαλώσω τα παιδιά μου και να μεγαλώσω τα εγγόνια μου. Τηλεφώνησα στον άντρα μου στη Γαλλία που έφτασε με αεροπλάνο σε λίγες ώρες. Το όμορφο με αυτές τις στιγμές στη ζωή είναι πως έχεις τόση διαύγεια».

Για την επέμβαση ανέφερε ότι είναι πιο απλή από τη μαστεκτομή και βάζει τον οργανισμό σε υποχρεωτική εμμηνόπαυση. «Για αυτό, προετοίμαζα τον εαυτό μου ψυχολογικά και συναισθηματικά, συζητούσα τις πιθανότητες με τους γιατρούς, έκανα έρευνες για εναλλακτικές ιατρικές μεθόδους και κατέγραφα τις ορμόνες μου, για πιθανά υποκατάστατα των οιστρογόνων ή της προγεστερόνης. Αλλά ένιωθα πως έχω ακόμα χρόνο για να κάνω την επέμβαση», γράφει στους Ν.Υ. Τimes.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούλιτζερ Λογοτεχνίας: Ο Πέρσιβαλ Έβερετ κέρδισε το βραβείο για το μυθιστόρημα «James» – Η ανατρεπτική ματιά στον Χάκλμπερι Φιν

Πολιτισμός / Πούλιτζερ Λογοτεχνίας: Ο Πέρσιβαλ Έβερετ κέρδισε το βραβείο για το μυθιστόρημα «James»

Ο Percival Everett τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ για το «James», μια ανατρεπτική επαναφήγηση του «Χακλμπερι Φιν» από την οπτική του Τζιμ - Το μυθιστόρημα έχει ήδη σαρώσει τα λογοτεχνικά βραβεία των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Φωνές Δικαίωσης»: Το ντοκιμαντέρ για τη χρόνια κακοποίηση ανήλικων αθλητριών παρουσιάζεται απόψε στο κοινό

Πολιτισμός / «Φωνές Δικαίωσης»: Το ντοκιμαντέρ για τη χρόνια κακοποίηση ανήλικων αθλητριών παρουσιάζεται απόψε στο κοινό

Το ηχητικό ντοκιμαντέρ που διακρίθηκε στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης καταγράφει το τραύμα, τον αγώνα και τη δικαίωση των θυμάτων κακοποίησης του προπονητή Τάε Κβο Ντο στην Ηλιούπολη
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης της όπερας Pierre Audi σε ηλικία 67 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης της όπερας Pierre Audi σε ηλικία 67 ετών

Ο κορυφαίος Γαλλο-Λιβανέζος καλλιτεχνικός διευθυντής, επιμελητής και σκηνοθέτης υπήρξε απόλυτα αφοσιωμένος στην τέχνη του και άφησε ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κόσμο της όπερας, της μουσικής και του θεάτρου.
LIFO NEWSROOM
Η «Ανδρομάχη» της Μαρίας Πρωτόπαππα στην Επίδαυρο

Πολιτισμός / Η «Ανδρομάχη» της Μαρίας Πρωτόπαππα στην Επίδαυρο

Στη δραματουργική και σκηνοθετική προσέγγιση της «Ανδρομάχης» από τη Μαρία Πρωτόπαππα, η Ερμιόνη και η Ανδρομάχη αντιπροσωπεύουν τα ιδεώδη των χωρών τους, ενώ ο Μενέλαος και ο Πηλέας την πολιτική και την εξουσία
LIFO NEWSROOM