Πέθανε η Glynis Johns, η κα. Banks από το «Μαίρη Πόπινς»

Πέθανε η Glynis Johns, η κ. Banks της «Μαίρη Πόπινς» Facebook Twitter
0

Η Glynis Johns, η φεμινίστρια μητέρα Winifred Banks από την εμβληματική ταινία «Μαίρη Πόπινς» του 1964 πέθανε σε ηλικία 100 ετών.

Η συμπρωταγωνίστρια της ταινίας «Μαίρη Πόπινς» με την Τζούλι Άντριους στον ομώνυμο ρόλο, ζούσε στο Δυτικό Χόλιγουντ και πέθανε την Πέμπτη από φυσικά αίτια σε μια εγκατάσταση υποβοηθούμενης διαβίωσης, είπε ο μάνατζέρ της στο The Hollywood Reporter.

Το βιογραφικό της Glynis Johns

Η Glynis Johns ήταν μία πολυτάλαντη ηθοποιός, χορεύτρια, πιανίστρια και τραγουδίστρια. Κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο The Sundowners (1960). Επιπλέον, τραγούδησε αξέχαστα το «Send in the Clowns», το οποίο έγραψε ο Stephen Sondheim μόνο για εκείνη, στη βραβευμένη με Tony ερμηνεία της ως Desiree Armfeldt στην παραγωγή του 1973 του A Little Night Music.

Προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της σε μια αμφιλεγόμενη τότε ταινία για το σεξ, το The Chapman Report (1962). Ένα χρόνο αργότερα, πρωταγωνίστησε στη δική της κωμική σειρά στο CBS, Glynis.

Ο ίδιος ο Walt Disney λάτρεψε την μοναδική περσόνα της Johns στην οθόνη και τη στρατολόγησε για να υποδυθεί την κυρία Banks, η οποία χρειάζεται μια νταντά (τη Τζούλι Άντριους ) για να φροντίσει τα δύο παιδιά της, στην ταινία Μαίρη Πόπινς του 1964. Στην ταινία, ερμηνεύει αξέχαστα το τραγούδι "Sister Suffragette".

Ουαλικής καταγωγής, η Glynis Johns - της οποίας ο πατέρας ήταν ο Mervin Johns (από το A Christmas Carol του 1951) - άφησε το στίγμα της από τις πρώτες της εμφανίσεις: Miranda (1948), Helter Skelter (1949) και Mad About Men (1954).

Έπαιξε επίσης την Maid Jean, την αγάπη του Danny Kaye, στο The Court Jester (1955), με πρωταγωνιστές την Angela Lansbury και τον Basil Rathbone.

Η Glynis Johns γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1923 στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής. Η μητέρα της ήταν η πιανίστα Alys Steele, η οποία τη γέννησε όταν ήταν σε περιοδεία. Αφού συγκέντρωσε περισσότερα από 20 χρυσά μετάλλια για διαγωνισμούς χορού σε όλη την Αγγλία και ένα πτυχίο για να διδάξει μπαλέτο μέχρι την ηλικία των 10, η Glynis Johns έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην Αγγλία σε ηλικία 13 ετών στο South Riding (1938)

Το 1944, εμφανίστηκε με τον πατέρα της ως κόρη του στο The Halfway House, και δούλεψαν επίσης μαζί στα The Magic Box (1951) και The Sundowners.

Έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ το 1952 στο Gertie. Από το 1988-89, η Glynis Johns υποδυόταν μία ηλικιωμένη που ζούσε σε μια κοινότητα συνταξιούχων στην Αριζόνα στη κωμική σειρά του CBS Coming of Age. Πιο πρόσφατα, ξεχώρισε ως μια λαμπερή γιαγιά στο The Ref (1994) του Denis Leary και είχε παρόμοιους ρόλους στα When You Were Sleeping (1995) και Superstar (1999).

Παντρεμένη τέσσερις φορές, η Glynis Johns  απέκτησε έναν γιο, τον αείμνηστο ηθοποιό Gareth Forwood, από τον γάμο της με τον Anthony Forwood. Ο γιος της πέθανε το 2007.

Με πληροφορίες του Hollywood Reporter

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM
H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις φέτος στην Αθήνα

Οδηγός Μουσικής / H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις τώρα στην Αθήνα

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού την σκηνή του Release Athens καταλαμβάνει το σόου της Αυστραλής superstar που ταξιδεύει στην Αθήνα στο πλαίσιο της σαρωτικής Tension Tour
LIFO NEWSROOM
UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM