Υπ. Οικονομίας: Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα για το 2019 και μετά

Υπ. Οικονομίας: Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα για το 2019 και μετά Facebook Twitter
0

«Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα για το 2019 και μετά», διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι στην Ρόδο όπου βρίσκεται για να παραστεί σε εκδήλωση που οργανώνει η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είναι σκληρές, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιαστούν οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος έκανε ιδιαίτερα αναφορά στις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισημαίνοντας το γεγονός ότι από το 2010 όλες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τις αξιολογήσεις και τα προγράμματα βγαίνουν λανθασμένες παταγωδώς.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε αυτές τις εκτιμήσεις στις πλάτες των πολιτών της χώρας», τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Παπαδημητρίου ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο "κόφτης" δημοσίων δαπανών που ζητούν ως εγγύηση οι δανειστές, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, διότι όπως και το 2016 οι στόχοι θα υπερκαλυφτούν. Ο υπουργός Οικονομίας εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι ήδη η χώρα έχει αλλάξει σελίδα και ότι στόχος παραμένει η αύξηση των επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Νωρίτερα, ο κ. Παπαδημητρίου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, παρουσία των βουλευτών Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Δημήτρη Γάκη και Ηλία Καματερού στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα που αφορούν τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων. Συνάντηση είχε επίσης και με τον αντιδήμαρχο Ρόδου, Σάββα Διακοσταματίου, ενώ στις 6 το απόγευμα θα είναι ομιλητής σε συγκέντρωση που οργανώνει η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τα δύο χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας. Αύριο, ο υπουργός πρόκειται να μεταβεί στη Κω, όπου το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των τοπικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων του νησιού.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM