Xωρίς συμφωνία διακόπηκε το πρωί η διαπραγμάτευση

Xωρίς συμφωνία διακόπηκε το πρωί η διαπραγμάτευση Facebook Twitter
0

Χωρίς συμφωνία διακόπηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί η διαπραγμάτευση των Θεσμών με του κ. Σταθάκη και Τσακαλώτο στο Χίλτιον. Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης κλήθηκε στο Χίλτον και ο επικεφαλή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, καθώς στο τραπέζι ήταν το ζήτημα των κόκκινων δανείων.  

«Μπορεί να καταλήξουμε σήμερα σε συμφωνία για το δημοσιονομικό», αναφέρουν πηγές από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος για να υπάρξει συμφωνία για τα "κόκκινα δάνεια" αλλά δεν έχει κλείσει ακόμη η συμφωνία» δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών. Ο υπουργος ανέφερε ότι το ραντεβού με τους θεσμούς ανανεώθηκε για τις 15:00 και επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει σήμερα, καθώς αύριο Τρίτη αναχωρούν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Πρόσθεσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για το φορολογικό και πως το μεσημέρι θα συνεχιστεί η συζήτηση για τα «κόκκινα» δάνεια.

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς. «'Εχουμε φτάσει κοντά» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία της διαπραγμάτευσης για τα «κόκκινα» δάνεια.

Το μεγαλύτερο αγκάθι παραμένει το θέμα των "κόκκινων δανείων", ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό αναπλήρωσης για τις συντάξεις έκλεισε στο 40,7%. Διαφωνία υπάρχει και στο αφορολόγητο, όπου η κυβέρνηση επιμένει στην πρόταση για 9.100€ αλλά οι δανειστές θέλουν ακόμη πιο χαμηλά το όριο.

Ραντεβού που τελείωσε στις 3 τα ξημερώματα είχε με τους Θεσμούς και ο κ. Κατρούγκαλος. Σύμφωνα με πληροφορίες παραμένει η διαφωνία ως προς το ύψος της αναπλήρωσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM