Τσακαλώτος: Υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη το ολλανδο-γερμανικό «όχι» στο κορωνο-ομόλογο

Τσακαλώτος: Υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη το ολλανδο-γερμανικό «όχι» στο κορωνο-ομόλογο Facebook Twitter
2

Το ολλανδο-γερμανικό μπλόκο που έγινε χτες στην «αποτυχημένη» σύνοδο κορυφής για δημιουργία ευρωομολόγου επέκρινε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η στάση του Ολλανδού πρωθυπουργού να αρνηθεί την αναγκαία αλληλεγγύη σε αυτή την κρίση αποτελεί μια υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη και τη δυνατότητά της να βγει από αυτή την κατάσταση με κάποια αίσθηση του κοινού εγχειρήματος». 

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «αν επιτύχει, μαζί με τους ηγέτες της Γερμανίας, θα συμπεριληφθεί στο πάνθεον των ευρωπαϊκών ηγετών που έχουν κάνει τα μέγιστα όχι μόνο για να απαξιώσουν τις ευρωπαϊκές αξίες αλλά και τις ίδιες τους τις χώρες».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει ότι ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, «φέρεται χθες να είπε, στην αποτυχημένη σύνοδο κορυφής όπου η Γερμανία και η Ολλανδία μπλόκαραν τη δημιουργία ευρωομολόγου, ότι "δεν μπορεί να φανταστεί καμία συνθήκη κατά την οποία η Ολλανδία συναινεί στην έκδοση ευρωομολόγου, γιατί αυτό αντιβαίνει στην αρχιτεκτονική της Ένωσης"».

Σχολιάζει ότι «αξίζει να του απονεμηθεί το βραβείο Chamberlain-Daladier που αποδίδεται στον πολιτικό που έχει ουσιαστική συμβολή στην καταστροφή της ευρωπαϊκής ιδέας και των ευρωπαϊκών αξιών». Ο κ. Τσακαλώτος θυμίζει ότι «ο Chamberlain και ο Daladier, πρωθυπουργοί της Βρετανίας και Γαλλίας αντιστοίχως τη δεκαετία του 1930, επέμεναν μέχρι τέλους να μην αναγνωρίζουν την υπαρκτή απειλή του ναζισμού και προσπάθησαν να τα βρουν με τον Χίτλερ, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Επιδότηση ενοικίου και εξασφάλιση στέγης για ευάλωτες ομάδες

Οικονομία / Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Επιδότηση ενοικίου και εξασφάλιση στέγης για ευάλωτες ομάδες

Το πρόγραμμα «Κάλυψη», συνολικού προϋπολογισμού 21,5 εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιείται σε 44 Δήμους της χώρας, αφορά ακίνητα τα οποία διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία
LIFO NEWSROOM
«Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Οικονομία / «Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ακρίβειας είναι το ανθρακούχο νερό, το οποίο είναι 129% ακριβότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, οι χαρτοπετσέτες στο 100%, η μαργαρίνη (60%) και το βούτυρο (54%)
LIFO NEWSROOM