Τώρα κρίνονται όλα: Ξεκίνησε η διάσκεψη των δανειστών στις Βρυξέλλες

Τώρα κρίνονται όλα: Ξεκίνησε η διάσκεψη των δανειστών στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
0

Ξεκίνησε πριν από λίγο, στον χώρο του Συμβουλίου της ΕΕ, η συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης.

 

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν: Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, ο διευθυντής της ΓΓ Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι, ο επικεφαλής του κουαρτέτου, Ντέκλαν Κοστέλο, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, καθώς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο κουαρτέτο, Ντέλια Βελκουλέσκου. Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

 

Mέτρα περίπου 3,6 δισεκ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 2% του ΑΠΕ, αναμένεται να προτείνουν οι δανειστές το απόγευμα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επήλθε συμφωνία μεταξύ τους.

Όπως μεταδίδει ο Σκάι, οι δανειστές συμφώνησαν να μην τεθεί θέμα κουρέματος του χρέους, ενώ τα μέτρα που ζητούν θα εφαρμοστούν σε δύο φάσεις

Στην πρώτη φάση θα υπάρξει άμεση μείωση του αφορολόγητου ώστε να ενισχυθούν τα έσοδα κατά 1,8 δισεκ. ευρώ ενώ στη δεύτερη φάση που θα εφαρμοστεί μετά το 2018 προβλέπεται μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά επίσης 1,8 δισεκ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι καταργείται η προσωπική διαφορά που εφαρμοζόταν στις παλιές συντάξεις.

Πηγή που μίλησε στο Reuters είπε πως η πρώτη δέσμη μέτρων θα πρέπει να νομοθετηθεί τώρα, όμως διευκρίνισε ότι το δεύτερο πακέτο θα εφαρμοστεί «εάν χρειαστεί».

Όπως μετέδωσε ο Real Fm, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που θα συναντηθεί το απόγευμα στις Βρυξέλλες με Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί, Τόμσεν, Ρέγκλινγκ και Κερέ, θα προτείνει μείωση του αφορολόγητου στις 7 χιλιάδες και κατάργηση φοροαπαλλαγών και επιδομάτων. Οι δανειστές προτείνουν μάλιστα και πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για τα επόμενα 5 χρόνια ενώ ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να προτείνει 3%.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM