Τέλος επιτηδεύματος: Απαλλαγή για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

Τέλος επιτηδεύματος: Απαλλαγή για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αναστέλλεται το τέλος επιτηδεύματος- για το φορολογικό έτος 2019- για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, είπε ο κ. Βεσυρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ. Οι ωφελούμενοι είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος, οι οποίοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος.

Με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα, αγρότες οι οποίοι εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και συμπλήρωσαν την πενταετία απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος την 31η Δεκεμβρίου 2018, είχαν για τα φορολογικά έτη από το 2019 και επόμενα, υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, η οποία θα έπρεπε να καταβληθεί εντός του 2020.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας και θα συνιστούσε παραλογισμό, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, να επιβαρυνθούν οι αγρότες με την καταβολή τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ. Με απόφαση του πρωθυπουργού προχωρούμε στην αναστολή της εφαρμογής του μέτρου και θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και η σχετική νομοθετική ρύθμιση», είπε ο κ. Βεσυρόπουλος στη Βουλή.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ