Τα πρώτα μηνύματα αποστασιοποίησης από τον Τραμπ: Πρόβλημα της Ευρώπης η Ελλάδα, λέει ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

Τα πρώτα μηνύματα αποστασιοποίησης από τον Τραμπ: Πρόβλημα της Ευρώπης η Ελλάδα, λέει ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

 Τη θέση ότι η οικονομική κρίση της Ελλάδας είναι κατά κύριο λόγο πρόβλημα της Ευρώπης εξέφρασε ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους της Wall Street Journal.

 Αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα ο νέος Αμερικανός υπουργός Οικονομικών το χαρακτήρισε ως ένα αμιγώς «ευρωπαϊκό ζήτημα». Η δήλωση αυτή αφήνει εκ νέου "σκιές" για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στο μέλλον.

Σύμφωνα με την  WSJ, οι δηλώσεις αυτές αυξάνουν τις πιθανότητες να διατηρήσει  το Ταμείο τη σκληρή γραμμή του αναφορικά με την Ελλάδα.

"Συνομιλούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ αναφορικά με αυτό, αλλά προφανώς τον πρώτο λόγο έχουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις επανέλαβε πως το ΔΝΤ θέτει ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του την ψήφιση των διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και τη δέσμευση συγκεκριμένων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ