Στο Washington Group το θέμα του ελληνικού χρέους- Σκληραίνουν τη στάση τους Γερμανία και ΔΝΤ

Στο Washington Group το θέμα του ελληνικού χρέους- Σκληραίνουν τη στάση τους Γερμανία και ΔΝΤ Facebook Twitter
0

Τη στάση τους στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους σκληραίνουν η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Σκάι, στο Washington Group όπου και συζητήθηκε το ζήτημα, η Γερμανία απαίτησε τη δημιουργία ρυθμιστικού πλαισίου, προκειμένου κάθε αίτημα περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους να περνάει από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του το ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, σημείωσε ότι οι συγκεκριμένοι όροι που διατυπώνει η Γερμανία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από το Ταμείο, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, οι επιπτώσεις, τόσο ως προς το μέγεθος της ελάφρυνσης του χρέους όσο και ως προς το τρόπο που θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα οι αγορές αναμένεται να είναι σημαντικές.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Οικονομία / Πετρέλαιο θέρμανσης: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για το επίδομα - Αύξηση προανήγγειλε ο Παπασταύρου

Επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία, με στόχο η τιμή να πέσει κάτω από τα 1,70 ευρώ το λίτρο, και αύξηση έως 20% στο επίδομα θέρμανσης περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση την Τετάρτη
THE LIFO TEAM