Την κατάθεση στη Βουλή, την ερχόμενη εβδομάδα, νέων μέτρων στήριξης των πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Κατά την τοποθέτησή του στην επερώτηση του Κινήματος Αλλαγής για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν προς ψήφιση ρυθμίσεις που αφορούν στην κάλυψη των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, αλλά και στην κάλυψη του 80% των ενοικίων των καταστημάτων, καθώς και ρυθμίσεις για επιταγές.

 

Όπως εξήγησε, το μέτρο θα αφορά τις καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες που πραγματοποίησαν οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς και οι οποίες δεν καλύφθηκαν ούτε από τα κέρδη ούτε από άλλες πηγές.

 

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις, λειτουργώντας αποτελεσματικά, με διαφάνεια και αίσθημα δικαίου», είπε ο κ. Σταϊκούρας και ξεκαθάρισε: «Δεν τρέφουμε αυταπάτες! Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και η επιστροφή δεν θα είναι άμεση, αλλά σταδιακή. Ωστόσο υπάρχουν ευκαιρίες που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε».

 

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο υπουργός ανακοίνωσε την απόφαση της χώρας να διεκδικήσει επιπλέον χρήματα από τα αδιάθετα ποσά του ταμείου Sure της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορά τη στήριξη της απασχόλησης.