Σταϊκούρας: Νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις - Τι θα γίνει με το ενοίκιο καταστημάτων

Σταϊκούρας: Νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις - Τι θα γίνει με το ενοίκιο καταστημάτων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την κατάθεση στη Βουλή, την ερχόμενη εβδομάδα, νέων μέτρων στήριξης των πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Κατά την τοποθέτησή του στην επερώτηση του Κινήματος Αλλαγής για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν προς ψήφιση ρυθμίσεις που αφορούν στην κάλυψη των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, αλλά και στην κάλυψη του 80% των ενοικίων των καταστημάτων, καθώς και ρυθμίσεις για επιταγές.

Όπως εξήγησε, το μέτρο θα αφορά τις καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες που πραγματοποίησαν οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς και οι οποίες δεν καλύφθηκαν ούτε από τα κέρδη ούτε από άλλες πηγές.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις, λειτουργώντας αποτελεσματικά, με διαφάνεια και αίσθημα δικαίου», είπε ο κ. Σταϊκούρας και ξεκαθάρισε: «Δεν τρέφουμε αυταπάτες! Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και η επιστροφή δεν θα είναι άμεση, αλλά σταδιακή. Ωστόσο υπάρχουν ευκαιρίες που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο υπουργός ανακοίνωσε την απόφαση της χώρας να διεκδικήσει επιπλέον χρήματα από τα αδιάθετα ποσά του ταμείου Sure της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορά τη στήριξη της απασχόλησης.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Οικονομία / Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Τι ισχύει το καλοκαίρι του 2025 για τις θερινές άδειες στον ιδιωτικό τομέα – Πότε καταβάλλεται το επίδομα αδείας, πόσο είναι, πώς επιμερίζεται και τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
LIFO NEWSROOM