Fuel Pass 2 - Σταϊκούρας: Έως το τέλος της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα

staikouras Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Έως το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 , δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση των καυσίμων θα ανοίξει το αργότερο μέσα στο σαββατοκύριακο, δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Το συνολικό κόστος του Fuel Pass 2 είναι 200 εκατ. ευρώ και θα καλύψει 3,1 εκατομμύρια από τα συνολικά 3,5 εκατ. οχήματα, σημείωσε ο υπουργός. 

Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν 60-100 ευρώ με την ψηφιακή κάρτα, ανάλογα με το είδος του οχήματος και την περιοχή της κύριας κατοικίας, ενώ με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό η ενίσχυση θα είναι από 45 έως 80 ευρώ. 

Στις ίδιες δηλώσεις του ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί έκπτωση 3% για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος έως την 31η Αυγούστου, μετά την παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. 

«Πρέπει να νομοθετήσουμε για την παράταση έως την Πέμπτη, ημέρα που κλείνει η Βουλή, άρα, έχουμε τρεις ημέρες για να το αξιολογήσουμε», απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά. 

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «εξαιρετική συνέπεια» των πολιτών στις φορολογικές υποχρεώσεις τους, παρά τον υψηλό πληθωρισμό και τους ευχαρίστησε για αυτό. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας: 

- Για τον ΕΝΦΙΑ έχει ήδη καταβληθεί 1,1 δισ. ευρώ από τα περίπου 2,2 δισ. ευρώ συνολικά.

- Για τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, από τα συνολικό 1,9-2 δισ. ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί 650 εκατ. ευρώ ή το 1/3 του συνόλου.

- Για τις «επιστρεπτέες προκαταβολές» οι επιχειρήσεις πρέπει να αποφασίσουν έως το τέλος του Ιουλίου εάν θα πληρώσουν το ποσό σε 96 δόσεις ή το σύνολο ή τμήμα του με έκπτωση 15%. Έως χθες το βράδυ περίπου 97.000 επιχειρήσεις είχαν εξοφλήσει το σύνολο του ποσού που έπρεπε να επιστρέψουν και έως τώρα έχουν εισρεύσει στον προϋπολογισμό περίπου 370 εκατ. ευρώ.
 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM