Σταϊκούρας: Δίμηνη παράταση για τη μεταβίβαση ακινήτων με τις παλιές αντικειμενικές

σταικουρας Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Δίμηνη παράταση στην προθεσμία- που εκπνέει στις 31/1- για την οριστική σύνταξη των συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.   

Σχολιάζοντας το αδιαχώρητο σε εφορίες και συμβολαιογραφεία για τις εκκρεμούσες αιτήσεις μεταβιβάσεων, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε στο Open ότι δίνεται δίμηνη παράταση σε όσους έκαναν αίτηση μέχρι τέλος του προηγούμενου έτους. 

Αναφερόμενος στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα δοθεί παράταση ενός μήνα για τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο 2020 μέχρι τον Ιούλιο 2021. 

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στη ρύθμιση λήγει στις 26 Ιανουαρίου. Περίπου 820.000 οφειλέτες της εφορίας, που έχουν χαρακτηριστεί πληγέντες (με βάση τους ΚΑΔ) από την πανδημία, θα πρέπει να ρυθμίσουν χρέη ύψους 2,26 δισ. ευρώ. Έως τώρα λιγότεροι από 50.000 οφειλέτες έχουν υποβάλει αίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. 

Η υποβολή της αίτησης θα πρέπει να συνοδευτεί με καταβολή της πρώτης δόσης μέσα σε τρεις ημέρες. Οι επόμενες δόσεις της ρύθμισης καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών. 

Οι οφειλέτες μπορούν να επιλέξουν αποπληρωμή σε έως 36 μηνιαίες δόσεις χωρίς τόκο, ή σε 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%. Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι κάτω από 30 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους- συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων- έως 1.000 ευρώ, ή κάτω από 50 ευρώ για οφειλές συνολικού ύψους άνω των 1.000 ευρώ. Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής δόσης επιβάλλεται μηνιαία προσαύξηση 5%.
 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ