Σόιμπλε: Αν γίνει ελάφρυνση του χρέους η Ελλάδα δεν θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

Σόιμπλε: Αν γίνει ελάφρυνση του χρέους η Ελλάδα δεν θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις Facebook Twitter
EPA/JULIEN WARNAND
2

Ενάντια σε μία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τάχθηκε για μία ακόμα φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στην Φρανκφούρτη την Παρασκευή.

«Η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους τα επόμενα δέκα χρόνια», τόνισε, σύμφωνα με το Reuters. Ωστόσο, η χώρα δεν έχει ακόμη εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, την αγορά εργασίας και την εσωτερική αγορά που κρίνονται αναγκαίες για την ανάπτυξη, πρόσθεσε.

Αν της δοθεί ελάφρυνση χρέους, η Ελλάδα δεν θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, σημείωσε ο Σόιμπλε. «Θα συμβεί ακριβώς αντίθετο από το επιθυμητό».

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, άποψη στην οποία εναντιώθηκε ανοιχτά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM