Σε νέα ιστορικά χαμηλά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Σε νέα ιστορικά χαμηλά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου Facebook Twitter
Φωτογραφία ΑΠΕ
0

Νέα μείωση καταγράφει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου την ώρα που το spread καταγράφει νέα ιστορικά χαμηλά και διαμορφώνεται στις 192 μονάδες βάσης, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2009.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά κατά 4%. Ισχυρή πτώση της τάξης του 5% σημειώνει και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου η οποία διαμορφώνεται στο χαμηλό ρεκόρ του 0,76%. Παράλληλα η απόδοση στο 15ετές έχει πέσει στο 1,860% ενώ στο 25ετές αγγίζει μόλις το 2,3%.

Σήμερα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρεί στο 1,44%, ενώ κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεσή της για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. 

Πρόκειται για πτώση έξι μονάδων βάσης ή 3,5% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο ενώ απόδοση έχει μειωθεί περισσότερο από 50 μονάδες βάσης κατά τις τελευταίες 30 ημέρες, και κινείται περίπου 260 μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν τον Σεπτέμβριο του 2018.

Την ίδια ώρα υποχωρεί η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 0.89%. Πτώση τριών μονάδων βάσης και για την απόδοση του αντίστοιχου ισπανικού, που διαμορφώνεται στο 0,26%. Στο -0,50% η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Επιδότηση ενοικίου και εξασφάλιση στέγης για ευάλωτες ομάδες

Οικονομία / Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Επιδότηση ενοικίου και εξασφάλιση στέγης για ευάλωτες ομάδες

Το πρόγραμμα «Κάλυψη», συνολικού προϋπολογισμού 21,5 εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιείται σε 44 Δήμους της χώρας, αφορά ακίνητα τα οποία διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία
LIFO NEWSROOM
«Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Οικονομία / «Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ακρίβειας είναι το ανθρακούχο νερό, το οποίο είναι 129% ακριβότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, οι χαρτοπετσέτες στο 100%, η μαργαρίνη (60%) και το βούτυρο (54%)
LIFO NEWSROOM