Ρέγκλινγκ: Εκτός από τον ESM, χρηματοδότης της Ελλάδας θα είναι και το ΔΝΤ

Ρέγκλινγκ: Εκτός από τον ESM, χρηματοδότης της Ελλάδας θα είναι και το ΔΝΤ Facebook Twitter
EPA/JULIEN WARNAND
0

Πεπεισμένος πως μετά τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, εμφανίσθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά πως "ο ESM δεν θα είναι ο μόνος χρηματοδότης της ελληνικής διάσωσης".

«Δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι ο ESM θα πληρώσει και τα 86 δισ. ευρώ του τρίτου πακέτου διάσωσης», είπε και προσέθεσε πως η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει δηλώσει ότι το Ταμείο θα συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα στήριξης εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Αναφερθείς στο θέμα του χρέους ο Κ. Ρέγκλινγκ είπε πως θα μπορούσε να εξετασθεί τον Οκτώβριο μια ελάφρυνση, χωρίς να συζητείται όμως «κούρεμα» χρέους. «Το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν θα είναι στην ατζέντα. Μπορούμε να συζητήσουμε για ελάφρυνση του χρέους με τη μορφή αναβολής τόκων και αύξησης της περιόδου λήξης», σημείωσε.

Εκτίμησε δε πως οι εκλογές στην Ελλάδα θα βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην ελληνική οικονομία, αν και διευκρίνισε πως ο ίδιος δεν είναι στη θέση να εγγυηθεί την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ