Τουλάχιστον 9.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας αναμένεται να λάβουν δάνειο με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 90%.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο capital, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για να καθοριστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη δράση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται αν το ανώτατο ύψος του δανείου θα «κλειδώσει» στα 30.000 ευρώ ή στα 50.000 ευρώ. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι αν το ανώτατο ύψος του δανείου είναι τελικά τα 30.000 ευρώ, τότε ο αριθμός των δικαιούχων θα αυξηθεί αρκετά.

 

Από το υπουργείο Ανάπτυξης η έναρξη του προγράμματος τοποθετείται χρονικά στο τέλος του Γενάρη και ο συνολικός προϋπολογισμός της εν λόγω δράσης θα φτάσει τα 450 εκατ. ευρώ.

 

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής οι ελληνικές επιχειρήσεις τους 9 πρώτους μήνες του 2020 έχασαν έσοδα 35 δισ. ευρώ. Αν υπολογιστεί και το τελευταίο τρίμηνο του 2020, οι σωρευτικές απώλειες των εσόδων των επιχειρήσεων εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 40 δισ. ευρώ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr