Πιτέλα: Δεν μπορεί ο Σόιμπλε να κρατάει σε ομηρία την Ελλάδα και μια ολόκληρη ήπειρο

Πιτέλα: Δεν μπορεί ο Σόιμπλε να κρατάει σε ομηρία την Ελλάδα και μια ολόκληρη ήπειρο Facebook Twitter
0

«Είναι τιτάνιες οι προσπάθειες του ελληνικού λαού (...) και δεν μπορεί ο κ. Σόιμπλε να κρατάει σε ομηρία την Ελλάδα και μια ολόκληρη ήπειρο», δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Αναφορικά με την απογευματινή συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, για τη δεύτερη αξιολόγηση της Ελλάδας, ο κ. Πιτέλα καταδίκασε τη στρατηγική που ακολουθεί ο γερμανός υπουργός για «εκλογικούς προφανώς λόγους».

«Καταδικάζουμε τη στρατηγική Σόιμπλε και τη συμπεριφορά της συντηρητικής γερμανικής δεξιάς, που θέλουν οπωσδήποτε να κρατήσουν σε ομηρία την Ελλάδα, για εκλογικούς λόγους. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Σόιμπλε την ημέρα που η εκλογική εκστρατεία θα τελειώσει. Για την ώρα δεν έχουν συγκεντρωθεί οι συνθήκες, ώστε να μπορέσει το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου να προχωρήσει στην αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για τη μοναδική συναίνεση, αποδεκτή από την κοινή λογική για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης, που είναι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», είπε. 

«Η Ελλάδα έκανε ό,τι είχε υποχρέωση να κάνει. Τα νούμερα για το εξαιρετικό πρωτογενές πλεόνασμα που δημοσίευσε χθες βράδυ η Κομισιόν, επιβεβαιώνουν την τιτάνεια προσπάθεια των Ελλήνων για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Εάν όλα αυτά δεν επαρκούν, είναι ένα είδος πρόκλησης που θα πυροδοτήσουν νέα οικονομική κρίση. Το να ζητείται από την Ελλάδα να επιβάλλει νέες ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και να ξεφορτωθεί τις συλλογικές συμβάσεις, δεν έχει τίποτα να κάνει με τους μεσοπρόθεσμους στόχους της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Πιτέλα και κατέληξε λέγοντας ότι: «Θα πρέπει να εμποδισθεί ο κ. Σόιμπλε να κρατάει σε ομηρία την Ελλάδα και μια ολόκληρη ήπειρο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM