ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Πηγές ΕΤΕ: Αντισυνταγματική η τροπολογία για τους συνταξιούχους

Πηγές ΕΤΕ: Αντισυνταγματική η τροπολογία για τους συνταξιούχους Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η τροπολογία που αφορά στους συνταξιούχους της ΕΤΕ και κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή είναι «προφανώς αντισυνταγματική» και ασύμβατη με τις διατάξεις του νόμου και το κανονιστικό πλαίσιο, τονίζουν πηγές της Εθνικής Τράπεζας. 

«Δεν πρέπει να παραπλανηθούν οι συνταξιούχοι ότι ο κ. Πετρόπουλος που τα τελευταία δύο χρόνια καθυστερεί, με αυτήν την σπασμωδική κίνηση έχει βρει μια μόνιμη και βιώσιμη λύση», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές για τους συνταξιούχους της τράπεζας.

Οι επικρίσεις αφορούν στη δημιουργία συνταξιούχων «δύο ταχυτήτων» αφού οι σημερινοί συνταξιούχοι (πριν την ψήφιση του νόμου) θα λαμβάνουν υψηλές συντάξεις, πάνω από το τριπλάσιο των υπολοίπων συνταξιούχων του δημοσίου.

Αντίθετα, οι σημερινοί εργαζόμενοι της τράπεζας αδικούνται, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, αφού η τροπολογία θα τους δώσει σημαντικά χαμηλότερες συντάξεις από τους σημερινούς συνταξιούχους, που θα βαίνει μειούμενη για το διάστημα ασφάλισης μετά την 1/1/2015.

Οι κύκλοι της ΕΤΕ αφήνουν αιχμές για «σκοπιμότητα», πίσω από την κίνηση της τελευταίας στιγμής «ειδικά σε μια χρονική στιγμή που η ΕΤΕ αρχίζει να ανακάμπτει (...) Αιφνιδιαστήκαμε με την πρόσφατη κατάθεση της τροπολογίας, η οποία χαρακτηρίζεται από πολλαπλές αδυναμίες και αδικίες, εγκυμονώντας σημαντικούς οικονομικούς κινδύνους για την ΕΤΕ». 

Οικονομία
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Οικονομία / «Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ακρίβειας είναι το ανθρακούχο νερό, το οποίο είναι 129% ακριβότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, οι χαρτοπετσέτες στο 100%, η μαργαρίνη (60%) και το βούτυρο (54%)
LIFO NEWSROOM