Πιερρακάκης: Ο ΑΦΜ θα γίνει ο νέος προσωπικός αριθμός - Τι αλλάζει

Πιερρακάκης: Ο ΑΦΜ θα γίνει ο νέος προσωπικός αριθμός - Τι αλλάζει Facebook Twitter
0

Σε έναν νέο ενιαίο αριθμό που θα χρησιμοποιούμε ως πολίτες και που θα αποκαλείται «προσωπικός αριθμός» προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ, αυτός θα είναι τα ψηφία του σημερινού ΑΦΜ και θα αποτελεί τον αριθμό της ταυτότητας μας. «Δεν θα λέγεται πλέον ΑΦΜ. Θα λέγεται Π.Α., Προσωπικός Aριθμός, ενώ για ένα διάστημα τα μωρά θα παίρνουν και Π.Α αλλά και ΑΜΚΑ μέχρι τα συστήματα να απορροφήσουν και τον ΑΜΚΑ και να είναι πλέον ένας ο αριθμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι πλέον στην ταυτότητα θα αναγράφεται μόνος αυτό ο προσωπικός αριθμός και ένας αριθμός πιστοποιητικού ο οποίος θα είναι κάτι σαν check σε περίπτωση που χαθεί η ταυτότητα όπως διευκρίνισε ο ίδιος. Το σύστημα αυτό πιθανότατα να είναι έτοιμο το 2022. Σχετικά με το πώς θα μοιάζει η ταυτότητα, ο υπουργός ανέφερε πως θα είναι σαν το δίπλωμα οδήγησης και θα έχει έγχρωμη φωτογραφία.

Για το 5G και την ανησυχία που υπάρχει για την επίπτωση του στην υγεία ο υπουργός ανέφερε πως «πρέπει να μιλάμε με στοιχεία και να πείθουμε τον κόσμο με βάση την πραγματικότητα, το τι ισχύει. Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία», ενώ επεσήμανε πως κάθε χρόνο η επιτροπή ατομικής ενέργειας κάνει έλεγχο σε 2.600 κεραίες και το περσινό αποτέλεσμα έδειξε πως μόλις 4 ήταν πάνω από το όριο και πως οι κεραίες στην Ελλάδα εκπέμπουν λιγότερο σε ακτινοβολία απ' ό,τι σε άλλες χώρες.

Γι αυτό τον λόγο τόνισε πως δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος ανησυχίας. Επίσης, σημείωσε πως δεν γίνεται να απαιτούμε να είμαστε χώρα που να έχουμε παντού σήμα και πουθενά κεραίες. «Πρέπει να έχουμε ένα μέτρο και μια λογική για το πώς θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM