Πετρέλαιο θέρμανσης: Εκτιμήσεις για τιμή γύρω στο 1,5 ευρώ φέτος

Πετρέλαιο θέρμανσης: Εκτιμήσεις για τιμή γύρω στο 1,5 ευρώ φέτος Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Γύρω στο 1,50 ευρώ το λίτρο αναμένεται να κοστίζει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έκανε ο γενικός γραμματέας Βενζινοπωλών Αττικής, Απόστολος Καλατζόπουλος, με βάση τα δεδομένα που έχει αυτή την ώρα στη διάθεσή του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Καλατζόπουλος επεσήμανε πως δεν μπορεί να έχει ακριβή εκτίμηση, «αλλά έτσι όπως πάει η κατάσταση θα βγει τουλάχιστον 1,50 ευρώ».

«Πέρσι, κλείσαμε γύρω στο 1,30 – 1,25. Σίγουρα φέτος θα είναι κοντά στο 1,50 και δεν ξέρουμε πού θα πάει γιατί έχουμε ακόμα χρόνο μπροστά μας» επεσήμανε ο ίδιος, ενώ υπενθύμισε πως πέρσι υπήρχαν και οι κρατικές επιδοτήσεις.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην τιμή της αμόλυβδης, εκτιμώντας πως - παρότι είναι πάνω από 2 ευρώ το λίτρο, η αύξηση θα συνεχιστεί.

«Από Δευτέρα, με την πληροφόρηση που έχω και την πρόβλεψη της χονδρικής τιμής των καυσίμων, θα πρέπει το 2,019 να το κάνω 2,029 ή ίσως 2,039» είπε.

«Η άνοδος δεν σταματάει. Έχει ξεκινήσει μια βδομάδα πριν τις τελευταίες εκλογές και δυστυχώς δεν βλέπουμε σταματημό να υπάρχει. Και το μόνο πράγμα που μπορεί να σταματήσει αυτή την κατάσταση είναι η επέμβαση του κράτους στη φορολογία.  (…) στη σημερινή τιμή, το 60% πάει στο κράτος».

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM