Οικονόμου: Δραστική μείωση των λογαριασμών ρεύματος - «Δε  θα ξαναδούμε κόστος 4 και 5 φορές πάνω»

Οικονόμου: Θα μειωθούν δραστικά οι λογαριασμοί ρεύματος για όλους - Σύντομα οι ανακοινώσεις Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Για μία δεύτερη παρέμβαση της κυβέρνησης από την οποία θα πέσει δραστικά η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας, μάλιστα, πως σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει, που έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ, θα επιστραφούν στον κόσμο», ανέφερε μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε, με όσο δημοσιονομικό χώρο δημιουργήθηκε και όποια δυνατότητα υπάρχει, θα γίνει δεύτερη παρέμβαση από την κυβέρνηση από την οποία θα πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους μας. Παράλληλα, σημείωσε πως «δεν  θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω».

Διευκρίνισε ότι τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια θα είναι οριζόντια και για μεγάλο χρονικό ορίζοντα. «Με βάση την απόδοση της οικονομίας θα κάνουμε μία αποφασιστική παρέμβαση», είπε και προσέθεσε ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν πιο κοντά στα δεδομένα που είχαμε πριν.

«Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δουν και οι επιχειρήσεις την ουσιαστική ενίσχυση του ρεύματος», ανέφερε.

Αναφερόμενος στις διακοπές ρεύματος είπε πως «κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά».

Τέλος, μιλώντας για την επιδότηση καυσίμων, δήλωσε ότι περισσότεροι από 1.000.000 πολίτες μπήκαν μέχρι χθες, Σάββατο, στην πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλάθι των παιχνιδιών»: «Κοντά σε συμφωνία» λέει ο Γεωργιάδης - Συγκρατημένες φέτος οι αγορές των γιορτών

Οικονομία / «Καλάθι των παιχνιδιών»: «Κοντά σε συμφωνία» λέει ο Γεωργιάδης - Συγκρατημένες φέτος οι αγορές των γιορτών

Το 80% του κοινού δηλώνει ότι έχει ακυρώσει δαπάνες διασκέδασης ενώ το 55% δηλώνει ότι έχει μειώσει συνολικά τις αγορές σε είδη τροφίμων και παντοπωλείου
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ