Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO του 2021: Με απολαβές έως 300 εκατ. $

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO του 2021: Με απολαβές έως 300 εκατ. $ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Πόσα χρήματα κερδίζει ένας CEO κάθε χρόνο; Η απάντηση για πέρυσι ήταν από… μηδέν έως 300 εκατομμύρια δολάρια. 

Η Wall Street Journal δημοσίευσε την ετήσια λίστα της για τις απολαβές των διευθυνόντων συμβούλων εταιρειών οι οποίες είναι εισηγμένες στον δείκτη S&P 500. Και στην κορυφή δεν βρίσκονται τα πιο γνώριμα ονόματα που ίσως να περίμενε κανείς. 

Ο Πίτερ Κερν, ο διευθύνων σύμβουλος της Expedia Group, ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος CEO πέρυσι, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, καθώς οι απολαβές του έφτασαν τα 296,25 εκατομμύρια δολάρια. 

Ακολουθεί ο Ντέιβιντ Ζάσλαβ της Warner Bros. Discovery με 246,57 εκατομμύρια δολάρια και ο Γουίλιαμ ΜακΝτέρμοτ της ServiceNow με 165,80 εκατομμύρια. 

«Μόλις» τέταρτος είναι ο Τιμ Κουκ, ο CEO της Apple, οι απολαβές του οποίου έφτασαν πέρυσι τα 98,73 εκατομμύρια δολάρια. Ο Έλον Μασκ από την άλλη είναι στο τέλος της λίστας. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν πληρώνεται για τον ρόλο του ως CEO της Tesla. 

Όσον αφορά άλλα γνωστά ονόματα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι 36ος, καθώς πέρυσι «έβγαλε» 26,82 εκατομμύρια δολάρια ως CEO της Facebook. Οι συνδιευθύνοντες σύμβουλοι του Netflix έχουν μικρή διαφορά, καθώς ο Ριντ Χάστινγκς είναι 11ος με 40,82 εκατ. και ο Τεντ Σαράντος 14ος με 38,23 εκατομμύρια. Τέλος, ο Άλμπερτ Μπουρλά- ο CEO της Pfizer- βρίσκεται στην 52η θέση της λίστας με απολαβές 24,35 εκατομμύρια. 

Το μέσο πακέτο απολαβών ενός CEO πέρυσι ήταν 14,7 εκατομμύρια δολάρια. Το μεγαλύτερο από αυτό το ποσό προέρχεται από μετοχές που λαμβάνουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι, κάτι που σημαίνει ότι το μέγεθος μεταβάλλεται. Το μέσο ποσό από μισθό, μπόνους και άλλες χρηματικές αποζημιώσεις ήταν 4,1 εκατομμύρια δολάρια. 

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO του 2021: Με απολαβές έως 300 εκατ. $ Facebook Twitter
Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαπάτηση ελληνικών εταιρειών στην Τουρκία - Η προειδοποίηση του ελληνικού προξενείου

Οικονομία / Το Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη προειδοποιεί ελληνικές εταιρείες να μην συνεργάζονται με συγκεκριμένο Τούρκο επιχειρηματία

Τούρκος γεννημένος στην Κομοτηνή προσεγγίζει ελληνικές εταιρείες για προμήθεια φθηνών επίπλων κήπου, παίρνει προκαταβολές και δεν στέλνει ποτέ τα εμπορεύματα
NEWSROOM
Τέλη κυκλοφορίας 2024: Λήγει η προθεσμία σε έξι μέρες - Έχουν πληρώσει δύο στους τρεις

Οικονομία / Τέλη κυκλοφορίας 2024: Λήγει η προθεσμία σε έξι ημέρες - Δύο στα τρία αυτοκίνητα έχουν πληρώσει

Μέχρι σήμερα έχει εισπραχθεί ποσό 778.617.558 ευρώ, από τέλη κυκλοφορίας που καταβλήθηκαν για 4.416.897 αυτοκίνητα, ποσό που μεταφράζεται σε 66,16% των προσδοκιών της ΑΑΔΕ
NEWSROOM