Ο Σόιμπλε "παρήγγειλε" 10 δισ. ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες

Ο Σόιμπλε "παρήγγειλε" 10 δισ. ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Την επιθυμία η Ευρωζώνη να καταβάλει στην Ελλάδα τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας εξέφρασε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Προσπαθούμε να καταστήσουμε δυνατή την πληρωμή των 10 δισεκ. ευρώ, τα οποία συμφωνήσαμε κατ' αρχήν, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο Σόιμπλε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ο γερμανός υπουργός δήλωσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ έχουν πραγματοποιήσει μια βασική συζήτηση για το πιθανό δημοψήφισμα της Βρετανίας για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, πρόσθεσε όμως ότι οι συνομιλίες για το θέμα αυτό δεν αφορούν τους υπουργούς Οικονομικών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Οικονομία / Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Ο οικονομολόγος Μαρκ Ζάντι προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος ύφεσης, εξηγώντας ποιοι δείκτες απασχόλησης θα επιβεβαιώσουν την επιβράδυνση
LIFO NEWSROOM