Ο Fitch υποβάθμισε τη Γαλλία

Ο Fitch υποβάθμισε τη Γαλλία Facebook Twitter
1

Στην υποβάθμιση της οικονομίας της Γαλλίας από AA+ σε AA με σταθερή προοπτική από αρνητική προχώρησε ο οίκος Fitch Ratings προβάλλοντας ως λόγο της υποβάθμισης την έλλειψη προόδου όσον αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το γαλλικό δημόσιο χρέος θα φτάσει, όπως προβλέπει το σχέδιο Προϋπολογισμού το 98% του ΑΕΠ ΤΟ 2015 και θα παραμείνει στο επίπεδο αυτό το 2016 πριν μειωθεί το 2017 στο 93,7%.

Οι αναλυτές του Fitch προβλέπουν ότι το γαλλικό χρέος θα φτάσει κοντά στο 100% πριν μειωθεί με βραδύ ρυθμό στο 94,9% προς τα τέλη της δεκαετίας.

Ο οίκος χαρακτηρίζει «αδύναμες» τις προοπτικές της Γαλλίας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

IRIS ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Οικονομία / IRIS: Υποχρεωτικό από σήμερα για όλες τις επιχειρήσεις - Τι ισχύει με πρόστιμα και όρια συναλλαγών

Η έναρξη ισχύος της υποχρέωσης μετατέθηκε από την αρχική ημερομηνία 31 Οκτωβρίου στην 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος προσαρμογής στους φορείς
LIFO NEWSROOM