Ντράγκι: Η νομισματική πολιτική δεν αλλάζει

Ντράγκι: Η νομισματική πολιτική δεν αλλάζει Facebook Twitter
0

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της εξαγγελθείσας πορείας για την πολιτική της ΕΚΤ, η οποία προβλέπει αγορές ομολόγων τουλάχιστον έως το τέλος του έτους και ιστορικά χαμηλά επιτόκια για αρκετό διάστημα μετά από αυτό για την αύξηση του πληθωρισμού.

 

«Δεν βλέπω λόγο για να αποκλίνουμε από τις ενδείξεις που δίνουμε σταθερά με τις εισαγωγικές δηλώσεις μας στις συνεντεύξεις Τύπου», δήλωσε ο Ντράγκι σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη. «Πριν κάνουμε τις όποιες αλλαγές στις παραμέτρους της πολιτικής μας - τα επιτόκια, τις αγορές ομολόγων και την κατεύθυνση για το μέλλον - πρέπει να έχουμε επαρκή εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός θα συγκλίνει πράγματι προς τον στόχο μας σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και θα διατηρηθεί εκεί, ακόμη και με λιγότερο υποστηρικτική νομισματική πολιτική», πρόσθεσε.

 

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, ύστερα από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve που ενίσχυσαν τις ανησυχίες για την υψηλή αποτίμηση των μετοχών, με τις τράπεζες, τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις εταιρίες εμπορευμάτων να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,6% ενώ ο βρετανικός κατέγραψε απώλειες 0,7%. Ο μόνος κλάδος που βρισκόταν σε θετικό έδαφος ήταν αυτός των ακινήτων, που σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,5%.

 

Οι μετοχές ενέργειας σημείωσαν πτώση αφού τα αμερικανικά αποθέματα αργού που ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ οδήγησαν πτωτικά τις τιμές πετρελαίου. Οι τράπεζες σημείωσαν νωρίτερα πτώση 1,3% ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραψαν απώλειες 1,1% υποχωρώντας σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ