Ντράγκι: Η νομισματική πολιτική δεν αλλάζει

Ντράγκι: Η νομισματική πολιτική δεν αλλάζει Facebook Twitter
0

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της εξαγγελθείσας πορείας για την πολιτική της ΕΚΤ, η οποία προβλέπει αγορές ομολόγων τουλάχιστον έως το τέλος του έτους και ιστορικά χαμηλά επιτόκια για αρκετό διάστημα μετά από αυτό για την αύξηση του πληθωρισμού.

 

«Δεν βλέπω λόγο για να αποκλίνουμε από τις ενδείξεις που δίνουμε σταθερά με τις εισαγωγικές δηλώσεις μας στις συνεντεύξεις Τύπου», δήλωσε ο Ντράγκι σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη. «Πριν κάνουμε τις όποιες αλλαγές στις παραμέτρους της πολιτικής μας - τα επιτόκια, τις αγορές ομολόγων και την κατεύθυνση για το μέλλον - πρέπει να έχουμε επαρκή εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός θα συγκλίνει πράγματι προς τον στόχο μας σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και θα διατηρηθεί εκεί, ακόμη και με λιγότερο υποστηρικτική νομισματική πολιτική», πρόσθεσε.

 

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, ύστερα από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve που ενίσχυσαν τις ανησυχίες για την υψηλή αποτίμηση των μετοχών, με τις τράπεζες, τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις εταιρίες εμπορευμάτων να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,6% ενώ ο βρετανικός κατέγραψε απώλειες 0,7%. Ο μόνος κλάδος που βρισκόταν σε θετικό έδαφος ήταν αυτός των ακινήτων, που σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,5%.

 

Οι μετοχές ενέργειας σημείωσαν πτώση αφού τα αμερικανικά αποθέματα αργού που ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ οδήγησαν πτωτικά τις τιμές πετρελαίου. Οι τράπεζες σημείωσαν νωρίτερα πτώση 1,3% ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραψαν απώλειες 1,1% υποχωρώντας σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM