Ντομπρόβσκις: Δεν υπάρχει συμφωνία

Ντομπρόβσκις: Δεν υπάρχει συμφωνία Facebook Twitter
0

Με ένα Tweet επιβεβαίωσε πριν από λίγο το τέλος της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπήρξε συμφωνία.

Ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι υπήρξε ισχυρό σήμα προς την Ελλάδα να δεσμευτεί σοβαρά στις διαπραγματεύσεις και να γίνει αυτό, τότε  το Γιούρογκρουπ είναι έτοιμο να συνεδριάσει και πάλι οποιαδήποτε στιγμή.

Εν τω μεταξύ δημοσιογράφοι τουιτάρουν δηλώσεις αξιωματούχων οι οποίοι βγάινουν από τη συνεδρίαση που λένε ότι δεν βλέπουν συμφωνία εν όψει, καλώντας την Ελλάδα να κάνει βήματα στο πλαίσιο του μνημονίου.

Εντός ολίγου αναμένεται και η συνέντευξη Τύπου τόσο από τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, όσο και αργότερα του Γιάνη Βαρουφάκη.

 Πάντως  αισιόδοξος εμφανίστηκε ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στην συνεδρίαση.

«Θα είναι ένα δύσκολο Eurogroup, αλλά είναι πιθανή μία λύση» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί. Αν υπάρχει νηφαλιότητα και πολιτική βούληση, μπορεί να βρεθεί ακόμη και σε αυτή την προχωρημένη ώρα μια λύση, πρόσθεσε.Αλλά η μπάλα εξακολουθεί να είναι στο ελληνικό έδαφος, επεσήμανε.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι δεν επιθυμεί η διαπραγμάτευση για την Ελλάδα να μετατραπεί σε μια επανάληψη της μάχης του Βατερλό κατά τη 200ή επέτειο της ιστορικής ήττας της Γαλλίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM
 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM