Νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις- Ανοικτά παραμένουν ασφαλιστικό, εργασιακά και ενεργειακά

Νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις- Ανοικτά παραμένουν ασφαλιστικό, εργασιακά και ενεργειακά Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

«Στην ουσία τρία θέματα έχουν μείνει ανοικτά που είναι για πολιτική συζήτηση», δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας με γνώση των διαπραγματεύσεων, μετά από την ολοκλήρωση της- έξι και πλέον ωρών- τηλεδιάσκεψης με τους εκπροσώπους των θεσμών στο υπουργείο Οικονομικών. Προσδιορίζοντας δε εμμέσως πλην σαφώς κάποια από τα ανοικτά ζητήματα, πρόσθεσε πως «είχαμε πλήρη συνείδηση ότι δεν θα κλείναμε σε αυτό το επίπεδο το ασφαλιστικό και τα εργασιακά».


Ειδικά για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ότι «καμία πρόοδος. Όπως τα ξέρετε».


Σύμφωνα με τον κυβερνητικό παράγοντα, έχουν κλείσει το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός. Στο θέμα των ενεργειακών- όπου και εκεί διαπιστώθηκε απόκλιση καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών επιμένουν σε πώληση μονάδων της ΔΕΗ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς- κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι αυτό το ζήτημα έχει μια ιδιαιτερότητα μετά και από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, «που πρέπει να τη μελετήσουμε και να τη διαχειριστούμε».


Ερωτηθείς για το πακέτο με τα μέτρα- αντίμετρα, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι αναμένεται να υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ- χωρίς όμως να έχει συμφωνηθεί το ποσοστό- λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχει μείνει ένα μικρό ζήτημα για το πόσο θα είναι ο ΕΝΦΙΑ στο πακέτο».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM