Νέες απαιτήσεις των δανειστών: Ζητούν συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 3 δισεκ. για το 2016

Νέες απαιτήσεις των δανειστών: Ζητούν συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 3 δισεκ. για το 2016 Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό ύψους 2-3 δισεκατομμυρίων ευρώ ζητούν οι δανειστές, καθώς «βλέπουν» τρύπα 1,5% του ΑΕΠ στον προϋπολογισμό του 2016 που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Σύμφωνα με το ΜΕΓΚΑ που επικαλείται πληροφορίες, από πηγές προσκείμενες στους Θεσμούς, ο  Προϋπολογισμός κατατέθηκε χωρίς τη συναίνεσή τους ενώ έχουν υπερεκτιμηθεί και τα έσοδα από τον ΦΠΑ και τον ηλεκτρονικό τζόγο.

Ακόμη υποστηρίζουν ότι το 2015 θα κλείσει με ύφεση 0,5% και όχι με μηδενική ανάπτυξη, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, επομένως αυτή η επιβάρυνση θα έχει συνέπειες και στον Προϋπολογισμό του 2016.

Στα μέτρα αυτά των 3 δισ. ευρώ οι δανειστές συνυπολογίζουν και το 1,8 δισ. από το ασφαλιστικό και εκτιμούν ότι έως το 2018 ο πήχης των μέτρων που θα ζητηθούν ανεβαίνει στα 6-7 δισ. ευρώ.

Την κατάθεση του πρόσθετου Προϋπολογισμού θα ζητήσουν οι δανειστές στην επόμενη επίσκεψη τους στην Αθήνα στις 18 Ιανουαρίου, οπότε θα μπεί στο τραπέζι και το πολύ ¨καυτό» θέμα του ασφαλιστικού. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο: Η συζήτηση για νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Οικονομία / Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο: Η συζήτηση για νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει τη σταδιακή εξίσωση των τιμών και των φόρων μεταξύ των κρατών-μελών, ώστε να περιοριστεί το «τουριστικό κάπνισμα», το φαινόμενο κατά το οποίο καταναλωτές αγοράζουν φθηνότερα τσιγάρα από γειτονικές χώρες
LIFO NEWSROOM
ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM