Νέα έξοδος στις αγορές- Με 10ετές ομόλογο

Νέα έξοδος στις αγορές- Με 10ετές ομόλογο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε νέα έξοδο στις αγορές, με 10ετές ομόλογο, αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση, με στόχο την ενίσχυση των ταμειακών διαθέσιμων.

Η έκδοση θα γίνει πιθανότατα αύριο, Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής». Την έκδοση θα «τρέξουν» οι έξι διεθνείς τράπεζες οποίες έχουν οριστεί κύριοι ανάδοχοι: BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs International Bank,HSBC και J.P. Morgan. Το νέο δεκαετές ομόλογο θα έχει ωρίμανση τον Ιούνιο του 2030.

Στόχος να αξιοποιηθεί η θετική συγκυρία που έχουν διαμορφώσει οι αποφάσεις που ανακοίνωσε η ΕΚΤ- για ενίσχυση κατά 600 δισεκατομμύρια δολάρια του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων λόγω κορωνοϊού- έπειτα από τις οποίες έπεσαν οι αποδόσεις και των ελληνικών ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς που εκδόθηκε πέρυσι, με λήξη το 2029, διαμορφώνεται στο 1,38%. Το νέο ομόλογο μπορεί να πετύχει απόδοση κοντά στο 1,5%, ενώ το ποσό άντλησης αναμένεται να κινηθεί κοντά στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με τη ζήτηση, εκτιμούν πηγές της αγοράς που επικαλείται η εφημερίδα.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM