Νέα εμπλοκή για τη δόση του 1 δισεκ. λόγω ΕΟΠΥΥ

Νέα εμπλοκή για τη δόση του 1 δισεκ. λόγω ΕΟΠΥΥ Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ.
4

Νέα εμπλοκή σημειώθηκε με την καταβολή της δόσης του 1 δισεκ. ευρώ από τους δανειστές προς τη χώρα μας, καθώς, σύμφωνα με την Καθημερινή, προέκυψε θέμα με τον ΕΟΠΥΥ και την ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων. Μέχρι χθες το βράδυ υπήρχε διαπραγμάτευση για να δοθεί λύση και η διαπραγμάτευση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί όλο το Σαββατοκύριακο.  

Το αγκάθι ήταν το ποσοστό της μείωσης των τιμών των διαγνωστικών εξετάσεων με τις οποίες αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, καθώς οι δανειστές ζητούν  πολύ μεγαλύτερο «ψαλίδι» στις τιμές, από αυτό που περιγράφεται στην ελληνική πρόταση. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι δανειστές φαίνεται να ζητούν μείωση της τάξης του 40% στις σημερινές τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων. Η πρόταση του υπουργείου Υγείας αφορά τη μείωση κατά 22,5% μεσοσταθμικά των τιμών των 51 πιο «κοστοβόρων» για τον ΕΟΠΥΥ εξετάσεων (αυτές αφορούν το 85% της συνολικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις), και κατά 5% οριζόντια μείωση τιμών των υπολοίπων. Ο στόχος της ανακοστολόγησης των διαγνωστικών εξετάσεων είναι να συγκρατηθεί εντός ορίων προϋπολογισμού η σχετική δαπάνη. Σημειωτέον ότι για το 2015, ο κλειστός προϋπολογισμός για διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις ανέρχεται στα 302 εκατ. ευρώ, ενώ οι απαιτήσεις των παρόχων εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 510 εκατ. ευρώ. 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
δυσκολοι καιροι για τους προλεταριους των διαγνωστικων κεντρων. Παντως πρεπει να παραδεχθω οτι η αριστερα εχει παραδοση στους επιτυχημενους επιχειρηματιες, βλεπε Γεροβασιλη, τον Γιοντα του τσιπρα κλπ. (ελαφρυ αλτσχαιμερ δεν θυμαμαι το ονομα του τυπου που ειχε εταιρια, την "πουλησε", πηρε 1μυριο, και παιρνει και εκπτωση 4000ε γιατι ειχε διαρροη η πισινα)
δεν την λεμε αντιπολιτευση τωρα αλλα τροικα εσωτερικου. Η τροικα εξωτερικου ειθναι αυτη που δεν μας αφηνει να ξοδευουμε λεφτα που υπαρχουν μονο σε καποιο παραλληλο συμπαν.