Ναυτικοί: Πλήρης κάλυψη εργοδοτικών εισφορών για Ιούλιο και Αύγουστο

Ναυτικοί: Πλήρης κάλυψη εργοδοτικών εισφορών για Ιούλιο και Αύγουστο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ
0

Το σύνολο των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τους ναυτικούς που δεν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας θα καλύψει ο κρατικός προϋπολογισμός. 

Συγκεκριμένα οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές θα καλύπτονται για ένα τρίμηνο και αναδρομικά από 1η Ιουλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου. Οι όροι και η διαδικασία για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των ναυτικών καθορίζονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η ρύθμιση εντάσσεται στα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών που ψηφίστηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την ΚΥΑ οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές για τις επιχειρήσεις – εργοδότες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ακτοπλοϊκών μεταφορών καταβάλλονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το χρονικό διάστημα από 01.07.2020 έως 30.09.2020.

Ειδικότερα επιδοτούνται οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων ναυτικών στις επιχειρήσεις – εργοδότες που έχουν Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας: 50.10 - Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών, 50.30 - Εσωτερικές πλωτές μεταφορές επιβατών, 52.22 - Δραστηριότητες συναφείς με τις πλωτές μεταφορές. Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων.

Η ρύθμιση της κάλυψης των εργοδοτικών εισφορών δεν εφαρμόζεται σε συμβάσεις ναυτολόγησης οι οποίες κατά το συγκεκριμένο διάστημα είναι σε αναστολή. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση και για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών πρέπει να υπάρχει ενεργό ναυτολόγιο ή κατάσταση πληρώματος του ν. 2575/1998 (Α΄ 23) και τα πλοία να μην τελούν σε παροπλισμό ή αργία.

Με πληροφορίες από εφημερίδα «Έθνος»

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ