Ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, χαρακτήρισε σήμερα ως «πολύ θετικό σήμα για τις αγορές» την κατ΄αρχήν συμφωνία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με την Ελλάδα.

 

«Η απόφαση που έλαβε το ΔΝΤ είναι ένα πολύ καλό νέο. Πρόκειται για έναν νέο θετικό δείκτη της επιστροφής της εμπιστοσύνης των διεθνών εταίρων της Ελλάδας, και ένα πολύ θετικό σήμα για τις αγορές», ανέφερε συγκεκριμένα ο Μοσκοβισί.

 

Νωρίτερα σήμερα, και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, εξέφρασε την ικανοποίησή του μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ να εγκρίνει επί της αρχής ένα πρόγραμμα του Ταμείου για την Ελλάδα. Τόνισε επίσης ότι «η κοινή πορεία όρων μεταξύ των προγραμμάτων του ΔΝΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), διασφαλίζει την πλήρη ευθυγράμμιση του πακέτου πολιτικής για την Ελλάδα».

 

Ο Ρέγκλινγκ εξέφρασε και την πεποίθηση ότι η Ελλάδα «θα ολοκληρώσει επιτυχώς τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται μέχρι τη λήξη των προγραμμάτων του ESM και του ΔΝΤ, τον Αύγουστο του 2018, για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, αλλά και την επανάκτηση εμπιστοσύνης της αγοράς».

 

Σημειώνεται πως το Ταμείο έδωσε χθες στη δημοσιότητα το νέο πρόγραμμα μεταξύ Ελλάδος και ΔΝΤ, μετά την κατ΄αρχήν έγκριση από το διοικητικό του συμβούλιο της προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής ύψους έως και 1,6 δις ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr