Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η μείωση των εργοδοτικών εισφορών

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η μείωση των εργοδοτικών εισφορών Facebook Twitter
Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η μείωση των εργοδοτικών εισφορών (EPA)
0

Νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό σύστημα με  προτεραιότητα τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρέπει να σας πω ότι πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Η μείωση ουσιαστικά δηλαδή στην έμμεση φορολόγηση της εργασίας» είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Star ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα σχέδιο το οποίο θα μπορούμε να το ανακοινώσουμε σύντομα, με το που θα περάσει το καλοκαίρι», πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης με όλα να δείχνουν ότι το εύρος αυτής της μείωσης των εισφορών θα ανακοινωθεί από το βήμα της ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η ύφεση φέτος, εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού, θα κυμανθεί μεταξύ του 5-10%, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει απόλυτη καταστροφή στον τουρισμό.

«Το 2020 είναι μία εξαιρετική χρονιά δημοσιονομικά, λόγω των έκτακτων μέτρων. Είχαμε ήδη ξεκινήσει τις φορολογικές μειώσεις και θα υπάρξει και άλλο πακέτο», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε δε πως «Θα είναι στα πλαίσια μιας νέας παρέμβασης που θα κάνουμε για το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά θεωρώ ότι είναι η πρώτη προτεραιότητα σήμερα, διότι η επιβάρυνση της εργασίας είναι πολύ μεγάλη. Είναι πολύ επιβαρυντική σήμερα για πολλές εταιρείες.»

Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ισχύει στο ακέραιο, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, ενδεχομένως πιο γρήγορα.

Τέλος, αποκάλυψε ότι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας θα παραμείνει στενότατος συνεργάτης του, ενώ προανήγγειλε ένα «νέο ΕΣΥ», στηριγμένο στην εμπειρία από την πανδημία.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ