ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Κορωνοϊός: Σταδιακά η καταβολή των 800 ευρώ στους εργαζόμενους -Από 1η Απριλίου οι αιτήσεις

Κορωνοϊός: Σταδιακά η καταβολή των 800 ευρώ στους εργαζόμενους -Από 1η Απριλίου οι αιτήσεις Facebook Twitter
Από 1η Απριλίου οι δηλώσεις των εργαζομένων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Σταδιακά θα καταβληθούν στους εργαζόμενους τα 800 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, που προβλέπονται από τα μέτρα στήριξης μετά το κλείσιμο επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού.

Η πλατφόρμα στην οποία οι εργαζόμενοι θα υποβάλλουν τη σχετική δήλωση αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου. Ήδη την Τετάρτη άνοιξε η αντίστοιχη πλατφόρμα για τις δηλώσεις των εργοδοτών.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, εκείνοι που απασχολούνταν σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με διοικητική εντολή θα υποβάλλουν αιτήσεις το διάστημα 1-10 Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας dikaiologitika. Οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας, από τις επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους ΚΑΔ που έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από την 1η έως τις 30 Απριλίου.

Έτσι, ανάλογα με το πότε θα υποβληθεί η δήλωση των εργαζομένων θα γίνει και η καταβολή των 800 ευρώ. Τα στοιχεία των εργαζομένων θα διασταυρωθούν με τα στοιχεία που θα έχουν καταθέσει οι εργοδότες τους. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει στην αίτησή τους να δηλώσουν ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και αριθμό IBAN καθώς και στοιχεία επικοινωνίας και επιχείρησης.

Τα μέτρα στήριξης αφορούν τους εργαζόμενους με εξαρτημένη εργασία:

α) εργαζόμενους, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, των οποίων έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους, είτε επειδή έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας της επιχείρησης στην οποία εργάζονται, κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής, είτε λόγω χρήσης της ρύθμισης που βάσει των οριζομένων από το Υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ.

β) εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λυθεί από 1ης Μαρτίου 2020 έως και 20 Μαρτίου 2020, είτε με καταγγελία από τον εργοδότη είτε με οικειοθελή αποχώρηση από τους ίδιους.

Οικονομία
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ