Καύσιμα: Νέα αύξηση στην τιμή, ξεπέρασε τα 2 ευρώ η αμόλυβδη - «Οι προβλέψεις δεν είναι καλές»

Καύσιμα: Νέα αύξηση στην τιμή, ξεπέρασε τα 2 ευρώ η αμόλυβδη - «Οι προβλέψεις δεν είναι καλές» Facebook Twitter
Φωτ.: Konstantinos Tsakalidis/SOOC
0

Αυξητική πορεία έχει πάρει, ξανά, η τιμή των καυσίμων, μετά και την εκτίναξη του Brent, που απορρέει από την απόφαση το ΟΠΕΚ για μείωση της παγκόσμιας παραγωγής.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος των Πρατηριούχων Αττικής, έκανε τις δικές του εκτιμήσεις για το πού θα κινηθεί η τιμή το επόμενο διάστημα, αναφέροντας πως η αμόλυβδη είναι ήδη πάνω από 2 ευρώ σε περιοχές της χώρας.

«Μετά την εκτίναξη στο Brent, οι προβλέψεις δεν είναι καλές» σημείωσε αρχικά και ανέφερε ότι σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές, η τιμή έχει ξεπεράσει το «φράγμα» των 2 ευρώ.

Στις μεγάλες πόλεις οι πρατηριούχοι προσπαθούν να συγκρατήσουν την αύξηση, ώστε να φύγουν οι εκδρομείς του Πάσχα, συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Τους επόμενους μήνες θα παραμείνει ψηλά» είπε και εκτίμησε πως θα είναι «δύσκολο» να επιστρέψει η τιμή στο 1,5 ευρώ, στα επίπεδα, δηλαδή, που ήταν πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η τιμή στο βαρέλι Brent είναι περίπου 80 δολάρια τώρα, αλλά ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε πως μεγάλοι οίκοι προειδοποιούν για «τιμή πετρελαίου Brent πάνω από 120-130 δολάρια το βαρέλι».

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM