ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Καθοδική η πορεία της Ελλάδας στον παγκόσμιο δείκτη επιχειρηματικότητας

Καθοδική η πορεία της Ελλάδας στον παγκόσμιο δείκτη επιχειρηματικότητας Facebook Twitter
0

Ολοένα και χειρότερη εμφανίζεται η Ελλάδα στο παγκόσμιο τοπίο του επιχειρείν, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας στο δείκτη επιχειρηματικότητας η χώρα υποχώρησε στην 60η θέση, από την 58η που ήταν πριν.

Αυτό μεταφράζεται σε  επιδόσεις της Ελλάδας, όταν αξιολογήθηκε -μαζί με άλλες 189 χώρες- για το πόσο εύκολο είναι να ανοίξει μία επιχείρηση εδώ μέχρι τις εξωτερικές συναλλαγές της, τις πληρωμές των φόρων της και άλλα. 

Ειδικότερα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 54η θέση στο άνοιγμα νέων επιχειρήσεων, στην 47η στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και στην 79η αναφορικά με την πρόσβαση σε πιστώσεις (δάνεια), έχοντας καταγράψει πτώση και στις τρεις αυτές περιπτώσεις. Την ίδια πτώση παρουσίασε η χώρα μας και στο θέμα της προστασίας των μικρών επενδυτών, ενώ στην πληρωμή φόρων υποχώρησε στην 66η θέση και στην εκκαθάριση λόγω αφερεγγυότητας έπεσε στην 54η. 

Αμετάβλητη παρέμεινε η θέση της στους τομείς της διαχείρισης οικοδομικών αδειών (60η), της καταγραφής της ιδιοκτησίας (144η) και των εξωτερικών συναλλαγών (27η).

Η Σιγκαπούρη εξακολουθεί για 10η συνεχή χρονιά να κρατά τα πρωτεία όσον αφορά το πόσο εύκολο είναι να ανοίξει εκεί κάποιος επιχείρηση κι αυτή να επιβιώσει. 

0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ