ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Και τα μεταφορικά εισιτήρια στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου

Και τα μεταφορικά εισιτήρια στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Οι δαπάνες των μεταφορικών εισιτηρίων εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου, όπως επισημαίνει το υπουργείο Ναυτιλίας. Εμπεριέχονται πλέον δηλαδή στις κατηγορίες εκείνων των δαπανών που υπολογίζονται στο ελάχιστο ποσό που πρέπει να πραγματοποιήσουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής οι πολίτες για το φορολογικό έτος 2017.

Σύμφωνα με το υπουργείο, από τη συγκεκριμένη ρύθμιση ευνοούνται, ιδιαίτερα, οι νησιώτες αφού η δαπάνη για ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια ήταν ένα πάγιο και ανελαστικό έξοδο ώστε να ικανοποιηθούν οι βασικές τους ανάγκες και το οποίο επιβάρυνε κατά πολύ τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Επιπλέον, το μέτρο επεκτείνεται και για τα νησιά εκείνα που έχουν πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, και δεν πρόκειται για τουριστικούς τόπους (έτσι όπως περιγράφονται στα ΠΔ 899/76 και 664/77, "Περί ανακηρύξεως περιοχών της Χώρας ως τουριστικών τόπων"). Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και πάλι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά τους εισιτήρια για να φτάσουν το αφορολόγητο, με τη διαφορά ότι δεν είναι απαραίτητη η χρήση ηλεκτρονικής πληρωμής.

Οικονομία
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ