Ιταλία: Πρόστιμο - μαμούθ $1,3 δισ. στην Amazon - Για κατάχρηση της θέσης της στην αγορά

Ιταλία: Πρόστιμο - μαμούθ $1,3 δισ. στην Amazon - Για κατάχρηση της θέσης της στην αγορά Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Getty Images
0

Η ρυθμιστική αρχή αντιμονοπωλιακής πολιτικής της Ιταλίας επέβαλε στην Amazon πρόστιμο 1,3 δισ. δολάριων για βλάβη σε βάρος ανταγωνιστών της, καθώς ευνόησε τρίτους που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες logistics της εταιρείας στις ΗΠΑ. 


Το πρόστιμο των 1,13 δισεκατομμυρίων ευρώ έρχεται καθώς ο «γίγαντας» online πώλησης προϊόντων βρίσκεται εν αναμονή του αποτελέσματος παρόμοιας έρευνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση - η οποία πέρυσι, μεμονωμένα, είχε καταγγείλει την αμερικανική εταιρεία για αθέμιτο ανταγωνισμό με φερόμενη χρήση ιδιωτικών δεδομένων από τρίτους. 


Σύμφωνα με τον ιταλικό φορέα, η Amazon εκμεταλλεύτηκε την κυρίαρχη θέση της στην ιταλική αγορά για να ευνοήσει την υιοθέτηση των δικών της υπηρεσιών logistics. 

Η Amazon χαρακτήρισε το πρόστιμο και τα μέτρα των ιταλικών αρχών «αδικαιολόγητα και δυσανάλογα» προαναγγέλλοντας έφεση. 

Οι ρυθμιστικοί έλεγχοι σε γίγαντες τεχνολογίας έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια μετά από σειρά σκανδάλων περί ιδιωτικότητας και παραπληροφόρησης, καθώς και καταγγελιών από επιχειρήσεις περί κατάχρησης εξουσίας. 


Πλην της Amazon, οι Google, Facebook, Apple Inc και Microsoft Corp έχουν δεχτεί περαιτέρω ελέγχους στην Ευρώπη. 
 

Με πληροφορίες από WSJ/Reuters

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίνακες του Χρηματιστηρίου

Οικονομία / Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 1.000 μονάδες ο γενικός δείκτης, για πρώτη φορά από το 2014- Οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο

Από το 2015 έως και σήμερα, ο δείκτης έχει επιχειρήσει τέσσερις φορές, όμως δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει πειστικά αυτό το κρίσιμο επίπεδο τιμών
NEWSROOM
Οι τράπεζες ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο κύμα μαζικών απολύσεων των τελευταίων ετών - «Θα είναι άγριο»

Οικονομία / Οι τράπεζες ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο κύμα μαζικών απολύσεων των τελευταίων ετών - «Θα είναι άγριο»

Τράπεζες, μεταξύ αυτών οι Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon, έχουν ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία, με συνολικά τουλάχιστον 15.000 απολύσεις τους τελευταίους μήνες.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ