Η πρώτη αντίδραση από τον Πόουλ Τόμσεν: Χρειαζόμαστε αξιόπιστο πακέτο για να προχωρήσουμε

Η πρώτη αντίδραση από τον Πόουλ Τόμσεν: Χρειαζόμαστε αξιόπιστο πακέτο για να προχωρήσουμε Facebook Twitter
0

Η Ελλάδα υιοθέτησε ένα πολύ ισχυρό πρόγραμμα, το οποίο θα επιτρέψει μια πιο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική πολιτική, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

 Το πρόγραμμα αυτό, σύμφωνα με τον Πόουλ Τόμσεν, αντιμετωπίζει τα «δύσκολα» και «ευαίσθητα» θέματα για τις μεταρρυθμίσεις στη φορολογία και στο συνταξιοδοτικό.

«Είμαι βέβαιος ότι είναι ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων, το οποίο το ΔΝΤ θα μπορούσε να το στηρίξει με ένα πρόγραμμα (τύπου stand by arrangement)» δήλωσε ο Π. Τόμσεν, ενώ επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ συμμετείχε στη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η διοίκηση του ΔΝΤ θα λάβει την τελική απόφαση.

«Προκειμένου να προχωρήσουμε περαιτέρω, χρειάζεται ένα αξιόπιστο πακέτο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους» τόνισε ο ίδιος, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί, διότι το ΔΝΤ θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για «περισσότερο ρεαλιστικές υποθέσεις» και «μεγαλύτερη σαφήνεια». 

Καταλήγοντας, ο Πόουλ Τόμσεν τόνισε ότι το ΔΝΤ δέχεται τις βασικές υποθέσεις της συμφωνίας του Mαΐου του 2016 και ξεκαθάρισε πως τα μέτρα για το χρέος θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του προγράμματος, αλλά θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν πριν τη λήξη του.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM