Η πραγματική οικονομία δεν έχει “success story”

Η πραγματική οικονομία δεν έχει “success story” Facebook Twitter
3

 

Ανατροπή της εικόνας βελτίωσης της οικονομίας και εικόνα κατάρρευσης δείχνουν οι τάσεις του τελευταίου τριμήνου, για την ανεργία, τον πληθωρισμό, τις εξαγωγές, την οικοδομή, τη βιομηχανική παραγωγή και το εμπόριο. Σε όλους τους τομείς, παρουσιάζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύουν τόσο η “Ελευθεροτυπία”, όσο και η “Ναυτεμπορική”, σαφής επιδείνωση της κατάστασης και εγκλωβισμός στην υφεσιακή “παγίδα”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η “Ελευθεροτυπία”, η βιομηχανική παραγωγή έπεσε σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι κατά 5,2%, οι συνολικές εξαγωγές είχαν πτώση 12,2%, οι εισαγωγές από τρίτες χώρες έπεσαν 6,2%, η οικοδομική δραστηριότητα “γκρεμίστηκε” κατά 35,1%, οι πωλήσεις αυτοκινήτων είχαν πτώση 6,5% ενώ “νεκρή” παρουσιάζεται και η αγορά, καθώς οι αγορές καταναλωτικών αγαθών είχαν πτώση 18,9%.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Φυσικά κι είναι success story...για τους Γερμανούς όμως που είχαν από τα μεγαλύτερα εμπορικά πλεονάσματα παγκοσμίως. Μα ποιος μου είχε πει στα σχόλια της LiFO ότι η καημένη η Γερμανία δε βγαίνει κερδισμένη από την οικονομική κρίση; Χμμ...
Δεν πειράζει, το ζήτημα που μας καίει είναι να μην απολυθεί ούτε ένας υπάλληλος του Ελληνικού δημοσίου και να καταβληθούν άμεσα τα εφαπαξ στους πενηντάχρονους συνταξιούχους του!Οι υπόλοιποι να κόψουμε το λαιμό μας και να πληρώσουμε τους φόρους που χρειάζονται τα παιδιά ενός ανώτερου Θεού.
ΟΛΟΙ οι δημοσιοι υπαλληλοι που πηραν τις θεσεις τους με ρουσφετια θα επρεπε να απολυθουν αμεσως. Απλα και δημοκρατικα... Αυτοι θαπρεπε να ειναι οι πρωτοι που θα πρεπε να ειναι ανεργοι, για να μην πω οτι θαπρεπε να διωχτουν και ποινικα (μαζι μαυτους που τους καναν τα ρουσφετια, βεβαιως βεβαιως...)