Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την περικοπή συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την περικοπή συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Λίγες μόνο ώρες πριν το αυριανό Eurogroup στο Λουξεμβούργο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση συμμόρφωσης για την τέταρτη αξιολόγηση.

Στην εν λόγω έκθεση επιβεβαιώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί τα 88 προαπαιτούμενα από την πλευρά της Ελλάδας.

Παράλληλα, οι θεσμοί επισημαίνουν τη δέσμευση της κυβέρνησης για την περικοπή των συντάξεων από το 2019 και της μείωσης του αφορολόγητου από το 2020.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «στο πλαίσιο της προσαρμογής, το πακέτο αποτελείται από μία μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που θα αποδώσει 1% του ΑΕΠ, το 2019, η οποία θα ακολουθηθεί από τη μείωση του αφορολόγητου για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, το 2020».

Παράλληλα προβλέπεται και η δυνατότητα εφαρμογής «αντιμέτρων» («επεκτατικού δημοσιονομικού πακέτου μέτρων»), αν και εφόσον επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. 

Οικονομία
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δουλεύεις όλη σου τη ζωή, σου κάνουνε του κόσμου τις κρατήσεις και στο τέλος σε πετάνε με 300 ευρώ σύνταξη και ανύπαρκτη ασφάλιση.Γιατί αυτό προστάζει η πολιτική των κυβερνώντων και των μεγαλοσυμφερόντων.Αλλά το χειρότερο σε όλη αυτήν την ανακατανομή του πλούτου και την ενίσχυση των ισχυρών που συντελείται τα τελευταία χρόνια είναι η κοροϊδία με την μορφή δώρων και μικροεπιδομάτων ενόψει εορτών κλπ. Τα λεφτά που μας κρατήσατε θέλουμε, όχι την φιλευσπλαχνία του κλέφτη.