Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την περικοπή συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την περικοπή συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Λίγες μόνο ώρες πριν το αυριανό Eurogroup στο Λουξεμβούργο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση συμμόρφωσης για την τέταρτη αξιολόγηση.

Στην εν λόγω έκθεση επιβεβαιώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί τα 88 προαπαιτούμενα από την πλευρά της Ελλάδας.

Παράλληλα, οι θεσμοί επισημαίνουν τη δέσμευση της κυβέρνησης για την περικοπή των συντάξεων από το 2019 και της μείωσης του αφορολόγητου από το 2020.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «στο πλαίσιο της προσαρμογής, το πακέτο αποτελείται από μία μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που θα αποδώσει 1% του ΑΕΠ, το 2019, η οποία θα ακολουθηθεί από τη μείωση του αφορολόγητου για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, το 2020».

Παράλληλα προβλέπεται και η δυνατότητα εφαρμογής «αντιμέτρων» («επεκτατικού δημοσιονομικού πακέτου μέτρων»), αν και εφόσον επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. 

Οικονομία
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίνακες του Χρηματιστηρίου

Οικονομία / Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 1.000 μονάδες ο γενικός δείκτης, για πρώτη φορά από το 2014- Οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο

Από το 2015 έως και σήμερα, ο δείκτης έχει επιχειρήσει τέσσερις φορές, όμως δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει πειστικά αυτό το κρίσιμο επίπεδο τιμών
NEWSROOM
Οι τράπεζες ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο κύμα μαζικών απολύσεων των τελευταίων ετών - «Θα είναι άγριο»

Οικονομία / Οι τράπεζες ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο κύμα μαζικών απολύσεων των τελευταίων ετών - «Θα είναι άγριο»

Τράπεζες, μεταξύ αυτών οι Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon, έχουν ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία, με συνολικά τουλάχιστον 15.000 απολύσεις τους τελευταίους μήνες.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δουλεύεις όλη σου τη ζωή, σου κάνουνε του κόσμου τις κρατήσεις και στο τέλος σε πετάνε με 300 ευρώ σύνταξη και ανύπαρκτη ασφάλιση.Γιατί αυτό προστάζει η πολιτική των κυβερνώντων και των μεγαλοσυμφερόντων.Αλλά το χειρότερο σε όλη αυτήν την ανακατανομή του πλούτου και την ενίσχυση των ισχυρών που συντελείται τα τελευταία χρόνια είναι η κοροϊδία με την μορφή δώρων και μικροεπιδομάτων ενόψει εορτών κλπ. Τα λεφτά που μας κρατήσατε θέλουμε, όχι την φιλευσπλαχνία του κλέφτη.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ