«Η Κίνα θα παραμείνει η ατμομηχανή της παγκόσμιας ανάπτυξης», λέει ο Σι Τζινπίνγκ

«Η Κίνα θα παραμείνει η ατμομηχανή της παγκόσμιας ανάπτυξης», λέει ο Σι Τζινπίνγκ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Σι Τζινπίνγκ εμφανίστηκε βέβαιος, πως η Κίνα θα επιτύχει τον στόχο της για αύξηση του ΑΕΠ κατά 5% φέτος και δήλωσε πως η χώρα «θα παραμείνει η ατμομηχανή της παγκόσμιας οικονομικής επέκτασης».

Εν μέσω των προσπαθειών από το Πεκίνο να τονώσει την εξασθενημένη εμπιστοσύνη των επενδυτών, ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, προχώρησε σε αισιόδοξα για την εγχώρια οικονομία, σχόλια.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι εισαγωγές της Κίνας τον Νοέμβριο μειώθηκαν κατά 3,9% σε ετήσια βάση, περισσότερο από τον Φεβρουάριο, γεγονός που, σύμφωνα με τους αναλυτές, αντανακλά «τη χαμηλή ζήτηση». Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τη Δευτέρα, έδειξαν πως οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν μόλις 0,2% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο.

Οι δηλώσεις του Τζινπίνγκ, διαδέχτηκαν την κίνηση για χαλάρωση της κατεύθυνσης της νομισματικής πολιτικής από τους ηγέτες της χώρας, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η παγιωμένη αδύναμη κατανάλωση και οι αποπληθωριστικές πιέσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι κινεζικές μετοχές αυξήθηκαν αρχικά την Τρίτη με αφορμή την είδηση ότι το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος υποστήριξε την περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

«Η Κίνα είναι πρόθυμη να διατηρήσει τον διάλογο, να επεκτείνει τη συνεργασία, να διαχειριστεί τις διαφορές και να προωθήσει την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ προς μια σταθερή, υγιή και βιώσιμη κατεύθυνση, ελπίζοντας ότι η αμερικανική πλευρά θα συναντήσει την Κίνα στα μισά του δρόμου», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Η Κίνα θα διαφυλάξει αποφασιστικά την κυριαρχία, την ασφάλεια και τα αναπτυξιακά της συμφέροντα» κατέληξε.
 

Με πληροφορίες από Financial Times 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς η Κίνα κλείνει τα εργοστάσια της Volkswagen και γίνεται ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων στον κόσμο

Διεθνή / Πώς η Κίνα κλείνει τα εργοστάσια της Volkswagen και γίνεται ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων στον κόσμο

Η Κίνα διαθέτει τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο, αλλά η παραγωγική της ικανότητα έχει ξεπεράσει τις εγχώριες ανάγκες. Σήμερα, η χώρα μπορεί να κατασκευάσει σχεδόν 40 εκατομμύρια οχήματα ετησίως — διπλάσια από τη ζήτηση των Κινέζων καταναλωτών
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM