Η ΕΣΕΕ ζητά την αλλαγή του θεσμού των εκπτωτικών περιόδων

Η ΕΣΕΕ ζητά την αλλαγή του θεσμού των εκπτωτικών περιόδων Facebook Twitter
0

Την αλλαγή του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων «λόγω της δεδομένης αναποτελεσματικότητάς του», ζητά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, γι αυτό και θα προβεί σε έρευνα καταναλωτών ως προς τον χρόνο και τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Η έρευνα, όπως αναφέρθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ, θα παρουσιαστεί στις 18 Μαρτίου 2017 και θα προωθηθεί στους εμπορικούς συλλόγους.

 

Επίσης, η Επιτροπή Λιανεμπορίου της συνομοσπονδίας εισηγήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο να προχωρήσει σε δύο προτάσεις προς όλους τους εμπορικούς συλλόγους, μετά τις τροποποιήσεις του ν. 4446/2016:

- Προσκόλληση των δύο 15νθήμερων εκπτωτικών περιόδων, ακριβώς μετά το τέλος των τακτικών εκπτώσεων, δηλαδή 1 Μαρτίου έως 15 Μαρτίου και 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Σεπτεμβρίου, με το σκεπτικό ότι τις ως άνω περιόδους ήδη διενεργούνται προσφορές, και εναλλακτικά,

- Διατήρηση των δύο υφιστάμενων 10ήμερων εκπτωτικών περιόδων του Μαΐου και του Νοεμβρίου με το τρίτο εκ του νόμου δεκαήμερο να τίθεται στην διάθεση των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και ανάγκες της τοπικής τους αγοράς.

 

Υπαίθριο Εμπόριο

Το ΔΣ αποφάσισε την αποστολή πλήρους υπομνήματος επί του καταρχήν θετικού σχεδίου νόμου για το υπαίθριο εμπόριο στην γενική γραμματεία Εμπορίου και στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης. Κύριο συστατικό του υπομνήματος θα είναι οι προτάσεις της ΕΣΕΕ για την μεθοδολογία διεξαγωγής των ελέγχων, με γνώμονα όχι μόνο την ονομαστική αύξηση των ελεγκτικών μηχανισμών και των ελέγχων αυτών καθ' αυτών αλλά και της ουσίας και της αποτελεσματικότητας στις διαδικασίες των σχετικών ελέγχων.

 

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση του προεδρείου της συνομοσπονδίας με την πολιτική ηγεσία του Εργασίας, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους ελέγχους και τα πρόστιμα που επιβάλλουν στις επιχειρήσεις οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΣΕΠΕ. Με την ευκαιρία δε της δημοσιότητας που έχει πάρει το θέμα της αντικατάστασης μέρους του μισθού των εργαζομένων από κουπόνια, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ δηλώνει για μία ακόμη φορά την πλήρη αντίθεσή του και την καταδίκη ανάλογων πρακτικών, οι οποίες είναι παράνομες, καθώς κινούνται στην σφαίρα της αδήλωτης εργασίας, δημιουργούν σοβαρότατα φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα και συνιστούν αθέμιτο ανταγωνισμό προς τις ομοειδείς επιχειρήσεις που πληρώνουν κανονικά τους εργαζόμενούς τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ