Η ΑΑΔΕ εντόπισε με drone ιδιοκτήτες σκαφών που δεν έκοβαν αποδείξεις - BINTEO

Η ΑΑΔΕ εντόπισε με drone ιδιοκτήτες σκαφών που δεν έκοβαν αποδείξεις - BINTEO Facebook Twitter
2

Εννέα σκάφη των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν έκοβαν αποδείξεις για τη μετακίνηση τουριστών, εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στη Σαντορινη, με τη χρήση τηλεχειριζόμενου drone.  

Η ΑΑΔΕ επιστρατεύει τώρα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να αντιμετωπίσει τα αλλεπάλληλα κρούσματα φοροδιαφυγής στα νησιά του Αιγαίου. 

Πρόκειται για την πρώτη «εναέρια επιχείρηση» της ΑΑΔΕ στην ιστορία της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος στην Ελλάδα.

 Κατά την επιχείρηση, που συνεχίστηκε και μετά τη δύση του ηλίου, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν 9 τουριστικά σκάφη των οποίων οι ιδιοκτήτες μετέφεραν τουρίστες στην καλντέρα της Οίας χωρίς να έχουν ταμειακές μηχανές. 

Συνολικά διαπιστώθηκαν 145 παραβάσεις μη έκδοσης αποδείξεων ύψους 25.000 ευρώ. 

Παράλληλα καταγράφτηκαν πολλές παραβάσεις που εμπίπτουν στο ναυτικό δίκαιο, όπως εικονικές ναυλώσεις σκαφών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους αξιωματικούς του λιμενικού στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με πηγές τις ΑΑΔΕ, μόλις οι παραβάτες αντιλήφθηκαν τους ελεγκτές επιχείρησαν να λύσουν τα σκάφη τους και να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα αλλά όταν παρατήρησαν τα drone, συνειδητοποίησαν το μέγεθος και τον τρόπο της επιχείρησης και έδεσαν ξανά στο λιμάνι. 

 
 
 
Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίνακες του Χρηματιστηρίου

Οικονομία / Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 1.000 μονάδες ο γενικός δείκτης, για πρώτη φορά από το 2014- Οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο

Από το 2015 έως και σήμερα, ο δείκτης έχει επιχειρήσει τέσσερις φορές, όμως δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει πειστικά αυτό το κρίσιμο επίπεδο τιμών
NEWSROOM
Οι τράπεζες ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο κύμα μαζικών απολύσεων των τελευταίων ετών - «Θα είναι άγριο»

Οικονομία / Οι τράπεζες ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο κύμα μαζικών απολύσεων των τελευταίων ετών - «Θα είναι άγριο»

Τράπεζες, μεταξύ αυτών οι Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon, έχουν ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία, με συνολικά τουλάχιστον 15.000 απολύσεις τους τελευταίους μήνες.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μ"άλλα λόγια : στάχτη στα μούτρα μας.Εντυπωσιακή χρήση σύγχρονων μέσων για να νομίζουμε ότι κάτι γίνεται, τη στιγμή που όσοι μπορούν στην Ελλάδα φοροδιαφεύγουν, δλδ σχεδόν όλοι. Εκτός κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι τα 9 σκάφη του συγκεκριμένου άρθρου και τα κατά καιρούς 2-3 εστιατόρια στα πιο δημοφιλή νησιά μας, είναι τα μόνο που δε δηλώνουν τα έσοδά τους.Αν η εδώ και τρία χρόνια αριστερή μας κυβέρνηση ήθελε να πατάξει την φοροδιαφυγή, αλλά και οι προηγούμενες (και πολύ φοβάμαι δυστυχώς και η επόμενη), θα το είχε κάνει. Και δε χρειάζονται drones .Αλλά είπαμε τους" ηλίθιους ψηφοφόρους μας" με κάτι πρέπει να τους εντυπωσιάσουμε
Μ' αρέσει !Επιτέλους, μια εικόνα εναργούς και σύγχρονης φορολογικής Αρχής.Όχι μόνον να αρμέγει μονίμως για όσα πολλοί δεν πληρώνουν - που ΌΣΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ δεν είναι καθόλου κατ' ανάγκην εκπρόσωποι του διεθνούς κεφαλαίου και μόνο -, τα διαχρονικά μόνιμα θύματα ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ