Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Ανοικτά τα καταστήματα σήμερα, Κυριακή

Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Ανοικτά τα καταστήματα σήμερα, Κυριακή Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Η ελληνική αγορά διανύει κινείται σε ρυθμούς χειμερινών εκτπώσεων και έτσι σήμερα, Κυριακή 18 Ιανουαρίου, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά.

Το προτεινόμενο ωράριο είναι 11:00 - 18:00, ενώ τα πολυκαταστήματα συνήθως παραμένουν ανοιχτά με πιο εκτεταμένο ωράριο από τα μικρότερα καταστήματα, δηλαδή περίπου 11:00 - 20:00.

Υπενθυμίζεται πως και την επόμενη Κυριακή 25 Ιανουαρίου τα καταστήματα μπορούν, προαιρετικά, να λειτουργήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή των καταστημάτων στις εκπτώσεις παραμένει προαιρετική, ωστόσο όσα επιλέξουν να συμμετάσχουν πρέπει να αναγράφουν με σαφήνεια την αρχική και τη μειωμένη τιμή κάθε προϊόντος και να αποφεύγουν παραπλανητικές πρακτικές.

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει άνοδος στην αγορά κατά την εκπτωτική περίοδο, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Νίκος Κογιουμτσής μιλώντας, πρόσφατα, σε δημοσιογράφους, ενώ παρότρυνε τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς και στις περιφερειακές αγορές και στα συνοικιακά καταστήματα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις πλασματικές εκπτώσεις και κυρίως στις διαδικτυακές αγορές.

Όσο για το ύψος των εκπτώσεων, εκτίμησε ότι επειδή, κατά την εορταστική περίοδο, δεν κινήθηκε η αγορά στο επιθυμητό επίπεδο, σε ορισμένα είδη οι εκπτώσεις θα φτάσουν έως και στο 70%.

Από τους εμπορικούς συλλόγους επισημαίνεται προς τα μέλη τους ότι οι επιχειρήσεις καλούνται να λειτουργήσουν με σαφή αναγραφή προγενέστερων τιμών ενώ οι οργανώσεις προστασίας των καταναλωτών τους συμβουλεύουν να είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους. Σε ό,τι αφορά στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι έλεγχοι είναι καθημερινοί στην αγορά για την αποφυγή πλασματικών εκπτώσεων ή παραπλανητικών προσφορών.

Για μια ασφαλή και αποδοτική αγοραστική εμπειρία, οι καταναλωτές συνιστάται να ελέγχουν ότι οι τιμές είναι σωστά δηλωμένες, με βάση την πραγματική τιμή πριν από την έκπτωση, να συγκρίνουν τιμές σε διαφορετικά καταστήματα, να κάνουν έρευνα αγοράς, να αποφεύγουν παρορμητικές αγορές και κυρίως να δίνουν έμφαση στις πραγματικές ανάγκες τους.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BLACKROCK CEO AI ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ

Οικονομία / BlackRock: Η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης θα διευρύνει το χάσμα πλούτου, προειδοποιεί ο CEO

Όπως σημείωσε, όταν η χρηματιστηριακή αξία αυξάνεται αλλά η ιδιοκτησία παραμένει περιορισμένη, η ευημερία γίνεται λιγότερο αισθητή για όσους βρίσκονται εκτός αυτής της δυναμικής
THE LIFO TEAM
ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Ξεκινά η λειτουργία του ψηφιακού μητρώου ΜΙΔΑ - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Ως το τέλος Μαρτίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να θέσει σε λειτουργία το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ) - Ποια η λειτουργία του
THE LIFO TEAM
Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Οικονομία / Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης δήλωσε βέβαιος για την επίτευξη των στόχων για τη φετινή χρονιά -«δεν αποκλείεται να πάμε και λίγο καλύτερα, εργαζόμαστε ήδη για την περίοδο 2027-2028», είπε- και παρέθεσε 3 παράγοντες στους οποίους εδράζονται οι εκτιμήσεις αυτές:
THE LIFO TEAM