ΓΣΕΒΕΕ για εστίαση: 1 στις 2 επιχειρήσεις κινδυνεύει με λουκέτο - Επηρεάζονται 1 εκατ. εργαζόμενοι

ΓΣΕΒΕΕ για εστίαση: 1 στις 2 επιχειρήσεις κινδυνεύει με λουκέτο - Επηρεάζονται 1 εκατ. εργαζόμενοι Facebook Twitter
Φωτογραφία: LiFO/Πάρις Ταβιτιάν
0

Με λουκέτο κινδυνεύουν μία στις δύο επιχειρήσεις στον χώρο της εστίασης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά. 

Και ενώ το λιανεμπόριο ετοιμάζεται να ανοίξει, χιλιάδες επιχειρήσεις στον χώρο της εστίασης παραμένουν κλειστές για πάνω από δύο μήνες και απειλούνται με οριστικό κλείσιμο, ενώ πολλοί είναι οι καταστηματάρχες που βρίσκονται αντιμέτωποι με εξώσεις, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να απειλούνται και δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στο λιανεμπόριο και ζήτησε το μέτρο του click in shop να ισχύσει για όλες τις επιχειρήσεις κι όχι μόνο για ένδυση, υπόδηση, κοσμηματοπωλεία. Ωστόσο, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την εστίαση κι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς μιλώντας για την εστίαση ανέφερε ότι «έχουμε 80.000 επιχειρήσεις εστίασης και οι μισές απειλούνται με λουκέτο». Δέκα καταστήματα εστίασης έκλεισαν σε ένα τετράγωνο στο Γκάζι, ενώ η ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στο Κολωνάκι με πάνω από 80 μαγαζιά ένδυσης, υπόδησης, εστίασης να βάζουν λουκέτο.

«Έχουμε στον κλάδο (σ.σ. της εστίασης) 330.000 εργαζόμενους. Είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης μετά το ελληνικό δημόσιο», ανέφερε ο κ. Καββαθάς συμπληρώνοντας πως από τον πρωτογενή μέχρι τον τριτογενή τομέα οι συνεργάτες της εστίασης που επηρεάζονται φτάνουν το 1 εκατομμύριο. 

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία καταστροφή και ο κλάδος ζητάει τη στήριξη της Πολιτείας μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις γιατί δεν έχουμε πάρει καμία ουσιαστική βοήθεια. (...) Έχουμε ζητήσει ειδικό πρόγραμμα στήριξης για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Καββαθάς. 

 
Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ