Γιούνκερ: «Το Grexit δεν ήταν μπλόφα»

Γιούνκερ: «Το Grexit δεν ήταν μπλόφα» Facebook Twitter
6

Απάντηση στο ερώτημα αν ήταν μπλόφα ή πραγματική απειλή το διαβόητο Grexit, η έξοδος δηλαδή της χώρας μας από το ευρώ, σενάριο που έπαιζε πολύ δυνατά πριν από ένα περίπου χρόνο, έδωσε σε συνέντευξη του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, μιλώντας στο MarkerNews International είπε ότι η Ελλάδα έφτασε πολύ κοντά στην έξοδο από το κοινό νόμισμα. "Το Μάιο-Ιούνιο του 2012 οι φήμες παγκοσμίως πόνταραν στο Grexit. Τώρα αυτή η άθλια λέξη έχει εξαφανιστεί. Φτάσαμε πολύ κοντά στην έξοδο. Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν λάμβανε τα μέτρα που έπρεπε, εάν η ελληνική βουλή δεν αποφάσιζε με τόσο γρήγορο ρυθμό (εντυπωσιακό θα έλεγα), η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα ήταν πιθανότητα αλλά πραγματικότητα, δήλωσε ο Γιούνκερ.

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι η απόφαση που ελήφθη να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να συνεχιστεί η στήριξη της, δεν ήταν όπως είπε, μια πρόταση φιλική για τη χώρα αλλά ζωτικής σημασίας για τη συνοχή στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρίτου δανείου προς τη χώρα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα βγεί στις αγορές στα επόμενα χρόνια, αποφεύγοντας πάντως να προσδιορίσει χρονικά αυτή την έξοδο.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM