Γιάννης Βαρδινογιάννης: Ποια υπερκέρδη; Ο σωστός όρος είναι απρόσμενα κέρδη

Βαρδινογιάννης δικαίως επιβλήθηκε η έκτακτη φορολογία εταιρειών ενέργειας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Υψηλή κερδοφορία δεν συνεπάγεται αισχροκέρδεια ήταν η απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της Motor Oil, Γιάννη Βαρδινογιάννη, αναφορικά με το θέμα της έκτακτης φορολόγησης εταιρειών ενέργειας. 

Μιλώντας σήμερα στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της εταιρείας ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, Γιάννης Βαρδινογιάννης είπε πως ο σωστός όρος που πρέπει να χρησιμοποείται είναι  «απρόσμενα κέρδη» και όχι «υπερκέρδη».

Γιάννης Βαρδινογιάννης: Δικαίως επιβλήθηκε η έκτακτη φορολογία

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων της Motor Oil για το θέμα της έκτακτης φορολόγησης των ενεργειακών εταιρειών που επέβαλε η κυβέρνηση o Γιάννης Βαρδινογιάννης τόνισε ακόμη ότι δικαίως επιβλήθηκε η έκτακτη φορολόγηση καθώς η ίδια η εταιρεία είχε προτείνει στην κυβέρνηση την επιστροφή μέρους της κερδοφορίας. Συμπλήρωσε ακόμη ότι η πλειονότητα (85 %) των πωλήσεων του ομίλου πραγματοποιείται από εξαγωγές και σε χώρες εκτός ΕΕ ενώ τα κέρδη μεταφέρονται στη Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Motor Oil, Πέτρος Τζαννετάκης, κατά την δική του τοποθέτησή του στη γενική συνέλευση τόνισε ότι «με ορίζοντα το 2030 προχωράμε στο μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο ενεργειακής μετάβασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που αποτυπώνει τις στρατηγικές μας προτεραιότητες. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην επίτευξη μιας ασφαλούς ενεργειακής τροφοδοσίας, την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, καθώς και βιώσιμες αποδόσεις για τους μετόχους».

Μotor Oil: Πράσινη μετάβαση και τις στρατηγικές συνεργασίες

Σχετικά με την πράσινη μετάβαση και τις στρατηγικές συνεργασίες που συνάπτει ο Όμιλος Motor Oil, ο Πέτρος Τζαννετάκης επισήμανε πως οι προτεραιότητες του κλάδου, αλλά και του κόσμου στον οποίο ζούμε αλλάζουν. Για το λόγο αυτό η Μotor Oil αναδιαμορφώνει το επιχειρηματικό της πλάνο αφουγκραζόμενη τις ανάγκες και θέτοντας τα απαραίτητα θεμέλια για νέες μορφές ενέργειας μέσα από νέες εταιρείες και στρατηγικές επενδύσεις.

Αναλύοντας το συγκεκριμένο πλάνο ανέφερε πως αυτό στοχεύει στη δημιουργία ενός μεγάλου εύρους προϊόντων αλλά και υπηρεσιών που επιταχύνουν την πράσινη μετάβαση και καθιστούν τον Όμιλο Motor Oil μία ολοκληρωμένη εταιρεία ενέργειας. «Η βιώσιμη ανάπτυξη του Ομίλου μας, αποτελεί προτεραιότητα του επιχειρησιακού μας πλάνου και μοντέλου εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα, η επόμενη ημέρα του Ομίλου έχει μπει σε φάση στρατηγικού προγραμματισμού πολύ καιρό πριν υλοποιηθεί το πρώτο έργο ή ακόμα και η πρώτη επένδυση. Σήμερα βλέπουμε τους καρπούς της δουλειάς και της προετοιμασίας χρόνων», τόνισε.

Τέλος επισήμανε πως η Motor Oil συνεχίζει να λειτουργεί με τις αξίες της οικογενειακής επιχείρησης και με την έννοια της σύμπνοιας βαθιά χαραγμένη στο DNA του Ομίλου, παρά τον παγκόσμιο πλέον χαρακτήρα και τις εξαγωγές σε πάνω από 70 χώρες.

Έδωσε δε ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια σειρά παραγόντων όπως: η έντονη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της, η συνέπεια, ο σεβασμός, το μέτρο, η συνέχεια, συνέπεια, σταθερότητα, η ποιότητα και η αξιοπιστία.

Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 1,6 ευρώ ανά μετοχή (ήδη έχει διανεμηθεί προμέρισμα 0,4 ευρώ).

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM